| Admiral0 a întrebat:

De ce există malware pe Android? Sunt periculoși de fapt? Până la urmă Android are la bază Linux care e foarte sigur.

8 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nimic nu e sigur, există oriunde mici "portițe" sau alte vulnerabilități ce pot fi exploatate de cei care au prea mult timp liber și n-au ce face cu el.
Uneori chiar nu contează s.o., se folosesc de deficiențe de proiectare din hardware.

| Wr3nch a răspuns:

Exista malware pe orice bosslaughing De ce? Pentru ca sunt utilizatori fara IQ care intra pe site-uri proaste si descarca petarde. De ce sa nu profiti de ei lul?

| Admiral0 explică (pentru Wr3nch):

Dar de cazurile de aplicații infestate din Google Play ce zici? Am citit că o fost un caz când s-au mascat ca fiind chiar de la whatsapp cu o aplicație si a fost descărcată de milioane de ori. Si mă întreb cum fac ăștia malware pentru Android când la bază stă Linux?

| Wr3nch a răspuns (pentru Admiral0):

Pai si doar pentru ca e Linux crezi ca nu se poate face? laughing Sunt virusi pentru iOS si Mac care au la baza Unix si folosesc sisteme de operare inchise, de ce nu ar fi pentru Android, care poate fi explorat lejer de oricine are cunostinte tehnicelaughing Plus ca nu prea exista malware pe Linux ca nu il foloseste nimenilaughing E logic ca tu vrei ca virusul sa ajunga la cati mai multi oameni, asa ca il faci pentru windows sau alte platforme populare.

| NLS a răspuns:

Viruși pe Linux s-ar putea face. (cel puțin pe versiunile pentru end user)
Nu s-au făcut, pentru ca are în total o cota de piață de ~6%.

Si pana la apariția lui Windows 10 era 4.9%

Acum uita-te ce cota de piață are Android, din piața totala de sisteme de calcul.

| flixbuster a răspuns:

De ce exista hoti?

| asmanKaKaraar a răspuns:

Este internetul posibil deci este posibil si malware sa ajunga. Vine de pe internet, pe orice program de operare sau dispozitiv conectat. Si nu stiu daca deconectarea de la internet ar repara si problemele facute, nu am testat.

| Mateeo a răspuns:

Ce treabă are că e bazat pe Linux?
Viruși pentru Linux nu prea vezi pentru că sunt o pierdere de timp. Sunt foarte puțini oameni care folosesc Linux in comparație cu Windows și macos
Android este o alta poveste. Este utilizat de milioane de oameni și este logic ca hoțomanii se vor folosi de el că sa sperie lumea.