|

De ce mereu cand incerc sa lipesc ceva cu pistolul de lipit (improvizat - o sarma de cupru incinsa in foc laughing ) se fac bobite din fludorul ala? Pistol de lipit am avut (mi-a pocnit in mana laughing ) da tot la fel se intampla...Sa fie oare de la fulor, sa nu fie bun? Am inteles ca si alea ar fi de doua feluri: pentru cupru si pentru electronice... (mie daca vreau sa lipesc chestii pe placute electronice de care imi trebuie?), sau sa fie datorita faptului ca trebuie incinsa mai tare sarma aia? Si care e diferenta dintre ciocan de lipit si pistol de lipit (cel cu transformator)? Intreb asta avand in vedere ca ciocanul e mai ieftin. Multumesc anticipat!

Cam multe intrebari! laughing

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ciocanul de lipit (letcon) funcționează pe baza unei rezistențe electrice care se încinge cât timp e alimentat; pistolul de lipit e un transformator care debitează un curent foarte mare pe o sârmă de cupru care se încălzește - același principiu, dar e vorba despre curenți și tensiuni total diferite: la primul 220 V / cca 1...5 A, la cel de-al doilea, ceva de genul 10...30 V / 20 A. Pentru că pistolul de lipit ajunge la temperatura de lucru în câteva secunde, nu e nevoie să fie alimentat permanent, ci apeși pe contact doar atunci când ai nevoie. Așadar, vei consuma mult mai puțin curent pentru același timp de lucru.
Aliajul de lipit e și ăsta, evident, de mai multe feluri. Iar ca să nu se mai facă „bobițe", ansa (vârful cu care lipești) trebuie să fie cositorită și bine curățată.

1 răspuns: