|

De ce nu îmi arată nimic pe monitor unitatea se pornește dar monitorul nu și când scot cablu vga de la placa video și îl bag la placa de bază se aprinde și monitorul. e arsă placa video?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

100%. Ca doar astea pot fi stricate: placa de baza, placa video, cablul sau monitorul. Daca placa de baza functioneaza cu monitorul mai ramane placa video. Atentie! Inchizi PC-ul, iei o perie de dinti curata si uscata si cureti sloturile placii video (dupa ce ai demontat placa) si al placii de baza sufland sau tragand cu un aspirator. Apoi montezi placa video la loc cu grija si cu mare atentie si poti reincerca. In cele mai multe cazuri se poate sa mai mearga. Praful contine pilitura de fier care nu face bine placii de baza. Eu am si o perie de zugrav cu care o data pe an curat placa de baza si aspir cu aspiratorul.
Scuze! Mai poate fi defect si slotul placii de baza (unde-i montata placa video). Ar fi bine incercat cu o alta placa video. Succes!

1 răspuns:
| a răspuns:

Daca ai posibilitatea, conecteaza placa video la alt display: alt monitor sau un televizor. Daca are imagine, inseamna ca e monitorul de vina. Daca nu are imagine inseamna ca de vina e ori cablul ori placa video.
Ai spus ca monitorul nu are imagine deloc, inseamna ca nu iti apare nici patratul ala in care scrie "Signal cable disconnect" sau "Check signal cable" sau "Waiting signal" ori ceva similar? Daca nu iti apare patratul asta sau orice altceva pe monitor, nu placa video e de vina, e monitorul. Inca ceva, daca scoti monitorul din priza, cu pc oprit, dupa bagi monitorul in priza si pornesti pc iti apare ceva pe monitor macar pentru o fractiune de secunda? si apoi se stinge imediat? Daca da, repet, e monitorul de vina.
INCA CEVA, daca alegi sa verifici placa video cum a zis Salontanul, nu o fa daca nu ai manusi de protectie ESD ca altfel risti sa o strici!, daca nu ai manusi si totusi vrei sa o verifici, o faci pe riscul tau, si trebuie sa o tii numai si numai de colturi sau de muchii, si nu trebuie sa atingi nici o componenta cu mana goala, nici macar radiatorul! Apoi, pensula cu care vei curata sa fie neaparat o pensula cu peri naturali sau din carbon, nu una sintetica, e buna si o pensula de vopsea din aceea cu maner rosu (ca are peri din par de porc). Noroc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează