| Rocklove a întrebat:

E greu sa faci un joc? Unul de 50-100mb. Vad jocuri pe magazin play care costa 10 lei, 25 lei, 5 lei și au multe descărcări. Adică oamenii aia fac foarte mulți bani din jocuri de la 100.000 la 1.000.000 euro. Chiar dacă o fi complicat, dacă te ambitionezi și vrei sa faci asa ceva, cred ca reușești pana la urma, sa faci un joculeț. Chiar dacă îți ia sute de ore de munca în fata pc-ului.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu asa functioneaza un joc de succes. Ai bagat cateva ore de programare in el si iese milionul.
Ai nevoie de bani seriosi investiti. Un joc nu inseamna doar programare, inseamna design, muzica, scenariu, marketing si in final dupa toti banii tot nu stii daca prinde.

| johnnny123 a răspuns:

Lasand la o parte cat de dificil este sa faci un joc (mult mai dificil decat iti imaginezi tu in momentul asta), mai trebuie sa ai in vedere si urmatorul aspect: pentru fiecare joc de succes mai sunt 100 de jocuri care nu au avut niciun succes (desi s-au investit in ele o gramada de timp si bani).

Ce faci daca te chinui vreo 2 ani la un joc pe care nu vrea nimeni sa-l cumpere pentru ca mai sunt inca o mie de jocuri mult mai bune?

| Zuzu1991 a răspuns:

Dap, este FOARTE USOR
trebuie sa ai bani de investit in programatori
apoi bani LA GREU de investit in oameni care sa aiba idei (ce crezi tu, fac un tetris si se vinde la greu?!? )...

fara o idee originala CEL PUTIN BUNA nu vinzi nimic DE NIMIC!

nu conteaza DELOC cat timp si nervi sau bani esti dispus sa investesti

| dinaprilie a răspuns:

Mda..cam asa probabil..ai idee despre ce si cum?

| isemilia a răspuns:

Da, e complicat. Trebuie sa ai cunostinte solide in programare (game dev nu e o zona asa de usoara cum pare, da depinde ce vrei sa aiba jocul tau), sa te pricepi la animatii si efecte sonore, sa stii sa promovezi jocul si sa fii si creativ. Presupunand ca stii "piata". Daca nu, mai adauga una pe lista. E si mai complicat sa faci un joc bun. Sunt miliarde de tentative (esuate, evident). Ca sa ajungi la succesul de care zici tu trebuie talent, nu gluma.

INFO: De unde ai scos tu cifrele alea? Ca foarte putini (eu nu stiu niciunul, da poate este si nu cunosc, de asta nu generalizez) reusesc de unii singuri sa faca 1 milion de euro dintr-un singur joc. Cele mai reusite sunt facute de companii mari. Care aloca bani intai. Si penrtru un singur joc bomba lucreaza multi oameni priceputi. Ai dreptate cu sute de ore in fata calculatorului. Da nu sta unul singur. Stau mai multi. Stau si programatori care au niste task-uri specifice, stau si animatori care au task-uri specifice iarasi, sunt si oameni care se ocupa numai cu gandirea conceptului, persoane care isi bat capul cu promovarea. Na, nu zic nu, poti face 100% un joc de unul singur, insa is slabe sansele sa ajungi sa faci 1 milion de euro. (plus ca majoritatea ar merge la stat pe taxe oricum =).)

| Rocklove explică (pentru isemilia):

Pai sunt jocuri care costa 10 lei și au 500.000 descărcări adică s-au făcut 1 mi-l euro. Chiar dacă nu ii întra toți, jumătate tot ii întra.
Da pentru în joc mare de 1 GB sau mulți trebuie sa investești mult. Dar pentru unul de 50-100 MB nu cred ca ar trebui sa investesti foarte mult