|

Hei, am o problema cu monitorul, calitatea imaginii mai exact.

Am monitorul asta (http://www.altex.ro/televizor-led-full-hd-59cm-samsung-l t24d391ew-en-alb) doar ca este pe negru, nu cred ca conteaza. Are 2 intrari HDMI (una MHL si una DVI). Intrebarea mea este de ce calitatea imaginii este diferita daca folosesc MHL fata de DVI? PS: REZOLUTIE 1920X1080. MHL se vede mai rau decat DVI.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

HDMI este una, DVI este altceva si MHL este o firma care produce adaptoare HDMI, DVI, USB, etc.
Digital Visual Interface – Interfata vizuala digitala (DVI) este un standard digital introdus in 1999 de Digital Display Working Group (DDWG). Este creat in principal pentru a suporta date video digitale comprimate pentru diverse tipuri de display-uri. Initial displayul era reprezentat de monitorul calculatorului dar DVI este acum folosit pe scara larga si pentru televizoare. Unul din principalele arii de confuzii cu DVI este numarul de diferiti conectori de pe piata, care reprezinta diferite functionalitati. Exista 3 tipuri principale de conectori pentru DVI, DVI-D (doar digital), DVI-A( doar analog) si DVI-I (digital si analog).
Interfata multimedia de inalta definitie ( HDMI- High-Definition Multimedia) lansata in 2002, este o interfata digitala audio/video capabila sa transmita date necomprimate similar cu DVI. Totusi, HDMI are capacitatea de a transmite semnale audio, in plus fata de video, cat si incorporarea HDCP, care este o tehnologie de management al drepturilor digitale.
Deci HDMI are si cale audio si este mai nou decat DVI avand o claitate mai buna a semnalului. E mai mult de spus dar asta este in general.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Are 2 intrari HDMI (una MHL si una DVI)...zau, alea sunt HDMI?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru K0sti):

HDMI in 1 (DVI), HDMI in 2 (MHL)-asa scrie in spatele monitorului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lmsps123):

HDMI: http://i.imgur.com/GsXEvm2.jpg
DVI: http://i.imgur.com/egBGqsl.jpg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează