| RedNightmare a întrebat:

Hey TPU! Deci, problema mea e următoarea, am pus un procesor nou pe placă și pc-ul nu pornește! Placa de bază e compatibilă (775 lga socket), eu cred că problema e în ram, pana acum aveam un DDR2 de 1 gb, ceea ce e logic, foarte puțin! Vreau să știu dacă DDR3 sau alte plăci ar încăpea în slotul dat, adică... Vreau sa spun ca nu stiu diferența intre ddr2 si ddr3, sunt diferite in dimensiuni sau doar tehnic? Si mai am o întrebare, dacă mi-aș lua alt ram aș putea sa-l pun alaturi de cel pe care il acum sau trebuie să las numai 1?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

PS hai sa verificam faza cu ram-ul
scoate ram-ul de tot si vezi daca incepe sa dea beep-uri
daca da, atunci ram-ul e de vina, cauta altul
daca nu, atunci nu e ram-ul de vina
iar eu ma indoiesc ca e ram-ul de vina

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Problema este mai complicată la tine pentru că aceasta nu știm de când a apărut:
-de când ai schimbat procesorul;
-de când ai schimbat memoria RAM.
Unitatea trebuie dusă la un service și acolo îți va spune care e problema și cât te costă să o repari.
În ce privește memoria RAM. Dacă pui alături câte o plăcuță din fiecare categorie (DDR1, DDR2, DDR3, etc) vei vedea că tăieturile din mijlocul lor nu se vor potrivi între ele. Deci dacă placa de baza este făcută să meargă cu DDR1, atunci nu poți pune altă memorie pe ea decât DDR1.
De asemenea trebuie să fie și frecvența (Mhz -megaherți) doar aceea pe care o suportă placa de baza. Dacă frecvența este mai mare sau mai mică nu va porni pc-ul.
De asemenea trebuie să o fixezi cu putere în slotul ei.
Se mai întâmplă ca la plăcile mai vechi să nu meargă unul sau mai multe dintre sloturile memoriei RAM. De altfel trebuie să le pui într-o anumită ordine. Aceasta este scrisă în manualul plăcii de bază.

Trebuie să vezi ce pornește în el și ce nu. Un procesor fără pastă pe el va face să se oprească tot pc-ul.
Așadar, trebuie dus la service.

| Bizon95 a răspuns:

Ti-am raspuns si cand ai pus prima oara intrebarea asta, daca o repeti de mai multe ori nu o sa inceapa magic sa mearga tongue
1. ddr2 nu e compatibil FIZIC cu ddr3, si da, poti sa pui mai multe simm-uri de ram in acelasi timp, TOTUSI ar fi bine sa pui memtest86+... unele placi nu suporta, chiar daca in manual scrie sus si tare ca suporta
2. TREBUIE sa postezi modelul placii de baza si al procesorului altfel este jocul ala: prinde orbul, scoate-i ochii