| I3lacK a întrebat:

Imi poate explica cineva cum funcționează un SSD (pe un laptop, de exemplu)? Aplicațiile (jocurile, programele) instalate vor fi stocate pe el? Care ar fi memoria recomandată?

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

Salut!
Un HDD (hard disk drive ) este compus dintr-un disc metalic, 1 capat de scriere si unul de citire.

Un SSD ( Solid state drive ) este asemanator cu un stick usb. Neavand discuri care se rotesc, este mult mai rapid decat un HDD.

Aplicatiile instalate vor fi stocate pe el?
Un SSD e scump, comparativ cu un HDD. Varianta recomandata ar fi sa cumperi un SSD pe care sa fie instalat sistemul de operare, iar restul jocurilor si programelor sa fie instalate pe un HDD.

Cantitatea de memorie recomandata?
- Depinde de cat de multe aplicatii vrei sa pui pe SSD. 150 GB ar trebui sa fie suficient pentru sistemul de operare si cateva aplicatii mai des folosite.

5 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

SSD-ul este mult mai rapid decat un disk normal, cu viteze de scriere de pana la 721MB/s. Se foloseste pentru stocarea sistemului de operare in general. Eu pe laptom al SSD 240GB ca partitie C:/ unde am windows-ul cu toate programele si HDD-ul ca a doua partitie pentru storage. Bine ca mai tin si pe C:/ daca mi se umple D:/-ul.

| I3lacK explică (pentru GdX):

Https://www.pcgarage.ro/......-os-black/
La acest laptop, de exemplu, spune că are SSD 256GB. Asta înseamnă că are memorie de stocare de numai 256GB?

| GdX a răspuns (pentru I3lacK):

Da. Atat este memoria lui de stocare. Am si eu un Asus rog dar de 17" si am putut sa ii pun doua medii de stocare. Hdd si ssd.

| Uvox a răspuns:

SSDul este doar un tip de memorie nevolatila ca si HDDul doar ca are anumite avantaje.
Găsești info pe Google.
Se recomanda in orice situatie in care viteza de accesare/scriere a datelor este importanta. Nu este adevarat ca se recomanda in gameing. Poate se încarcă mai repede un joc/nivel si cam atat.

| Mihai7521 a răspuns:

Memoria SSD (Solid State Drive) e in general prezenta la setup-urile de gaming, mai rar la calculatoarele de tip home office. Memoria SSD ajuta foarte mult la performantele calculatorului, in sensul ca in acea partitie se stocheaza in general sistemul de operare, astfel incat diferite procese ale calculatorului nu interfereaza cu Windows-ul, iar performantele unor jocuri cu cerinte foarte mari vor creste semnificativ. Nu e obligatoriu sa iti pui un SSD, dar iti recomand sa optezi pentru cele cu o memorie de cel putin 256 GB. Daca ai un spatiu decent pe hard disk, un SSD este mai mult optional.