| nukeyly a întrebat:

In ce situatii se justifica, in viata zilnica, un desktop pc ce are placa de baza cu 2 procesoare tip quad xeon(3.4) sau i5(3.4) de exemplu_si ce diferenta ar fi de viteza, timp, etc?

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

În special plăcile cu 2 procesoare sunt pentru servere, și în special pe segmentul xeon.

Aplicațiile și task-urile care rulează pe servere pot fi paralelizate intens. De exemplu avem un server care hosteaza un site. Un procesor se ocupa de transmiterea html către clienți, unul calculează nu știu ce statistici și actualizează nu știu ce, in timp ce mai trimite și el cookie-uri, etc. În principiu taskuri care nu depind unul de celălalt și nu e necesar să fie făcute în ordine.

Pe de altă parte pentru un joc e nevoie procesarea user input-ului, calcularea poziției jucătorului, in funcție de poziția respectiva se generează sau se randeaza anumite zone, in acele zone sunt anumite entități care interacționează cu alte chestii, etc. După cum vezi trebuie urmat un traseu anume, nu poți să pui un procesor sa calculeze pozitia și altul să genereze nu știu ce pe harta in același timp, pentru că pentru pasul 2 e nevoie de pasul 1. În acest caz nu ne avantajează doua procesoare sau număr mare de nuclee, ci ne avantajează performanta efectivă a unui singur procesor bun.

1 răspuns:
| Pica1990 a răspuns:

I5 este puternic depinde la ce il folosesti iar un procesor pe bazaxeon este foarte bun la rularea jocurilor cu grafica mai ales daca ai si o placă video de doamne ajuta.