|

Intrebarea asta este despre componente la PC dar nu am gasit vreo categorie exacta pentru asta.Vreau sa imi fac upgrade la pc si ma gandesc sa imi iau rami si ssd, am inteles ca ssd chiar merita, dar rami ca cica nu mi-ar folosi sau... nu stiu nu prea am inteles. Am 8GB DDR4 2666 MHz si vreau sa imi iau alti rami de 4GB DDR4 tot 2666 MHz, merita sa imi iau? (am gasit oferta la 98 lei).

Aici este linkul sa imi spuneti daca fac ceva gresit ca nu vreau sa imi arunc bani: https://www.pcgarage.ro/memorii/a-data/4gb-ddr4-2666mhz-cl19-12v -2/

Si SSD-ul care zic eu ca merita cu citire de 3000 si scriere de 100 la bani astia in caz ca e ceva important de obiectat la ei (stiu ca sunt prin PCIx4):

https://www.pcgarage.ro/ssd/plextor/m9peg-series-256gb-pci-expre ss-30-x4-m2-2280/

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ai "maxim 500 lei", poti opta pentru ( vad ca are suport NVME sau cel putin asa scrie aici: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B250M-DS3H-rev-10 ):
Aceiasi rami:
https://www.pcgarage.ro/memorii/corsair/vengeance-lpx-black-8gb-ddr4-2400mhz-cl16/
SSD cu NVME de 500 gb
https://www.pcgarage.ro/ssd/kingston/a2000-500gb-pci-express-30-x4-m2-2280/
Momentan te-ar duce 510.
(Utilizeaza voucherul VCUHU9KS pentru o reducere de 1% (nu se cumuleaza daca produsul e deja intr-o promotie sau reducere mai mare), ma ajuta pe mine si tu (poate) primesti o reducere. Zi fumoasa! Daca ai intrebari, da mesaj, e mai usor!
NVME-ul e pe banda teoretica, la fel cum vezi acolo, mult mai rapid ca un SSD normal pe SATA. Cumparandu-le pe cele doua, vei avea cel mai sigur, SO-ul incarcat mai repede, la fel si texturile din jocuri. Doar dupa ce iti mai pui si placuta cealalta de 8gb, sa fi pe dual channel, ai putea observa o crestere micuta de fps-uri. Ia 8gb de ram, sa fie complet pe dual channel. 500 gb sunt destui pentru jocuri, chiar si 250. Si cu 500 ron e destul ca buget. Funda nu e importanta. Important e sa iti iei tu ceva bun.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce placa de baza ai, si ce rami ai deja? Da-mi mesaj in privat, sau pune printuri din CPU-Z sau ce program vrei tu. Ce buget ai in total, si ce te astepti sa "duca"? FPS-uri, timpi de incarcare mai mici sau ce anume?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CM7YRE):

Ma astept sa imi mearga putin mai bine jocurile, de exemplu Fortniteul sa il tin in texturi mai bune si sa nu mi se afecteze performanta cum mi se intampla acum (in cazul ramilor)
La SSD ma astept sa mi se deschida pc-ul mult mai repede, sa mi se deschida aplicatiile mult mai repede, sa mi se randeze grafici mai repede in jocuri precum Fortnite, si poate sa ajute putin performanta in jocuri, pc-ul meu e Viking de pe pc garage, dar nu stiu daca ai chef sa te interesezi de el asa ca te las cu imagini din cpu-z.
Bugetul meu e de maxim 500 de lei iar ramii pe care vreau sa-i iau sunt la 98 de lei si ssd-ul la 252 dar se cam schimba pretul asa ca mna, nu stiu daca sa iau 4 giga sau 8 giga, sau daca sa imi iau un alt ssd mai bun ca acela ca mi le-am pus in fata si am facut comparatie si la bani aia asta era cel mai bun. Iti dau funda dupa ce raspunziwinking

https://prnt.sc/pjnii4
https://prnt.sc/pjnitv
https://prnt.sc/pjnj02
https://prnt.sc/pjnj53
https://prnt.sc/pjnjey
https://prnt.sc/pjnjm5

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CM7YRE):

Nu e importanta, dar meritiwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

" vreau sa imi iau alti rami de 4GB DDR4... merita sa imi iau? "

dacă tot iei, mai ia 8G

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, ssd-ul merita sa il cumperi este o diferenta mare daca ai HDD, inca 4GB ram ar fi de folos avand in vedere ca o sa apara jocuri pe viitor, chiar si jocurile din trecut care au cerinte de 8GB ram inca 4GB liber ar fi suficient ca sa-ti ruleze pc-ul bine + daca ai placa video integrata se alimenteaza din memoria ram.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează