|

La placa de baza, in afara de ventilatorul de la procesor, mai pot pune doar unul. Sa-l pun cu partea care baga aer rece sau care scoate aerul din carcasa?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Care scoate aerul cald din carcasa. Daca il pui sa bage aer rece, o sa existe presiune pozitiva, adica carcasa o sa fie alimentata cu aer, dar aerul cald nu o sa fie eliminat decat de sursa(daca e pozitionata sus). Daca il pui in spate, aerul cald va fi eliminat, iar in acelasi timp se va crea o presiune negativa. Ca sa elimini divergentele trebuie sa pui si in fata un ventilator, dar nu este complet necesar.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

In spate sa scoaa aerul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce spune Francisc e corect însă nu e chiar complet.
Nu contează cati conectori ai pe placa de baza, de obicei sunt maxim 3, însă majoritatea avem mai mult de trei ventilatoare în sistem.
Eu am (in afara de cele 2 de pe procesor) 2 in fata care baga, 2 sus care scot și 1 in spate, care la fel, scoate.
Dar ventilatoarele vin și cu molex-uri, si cam asta e motivul principal pentru care sursele mai păstrează acest conector.

Întrebarea e dacă ai vreun ventilator în fata care sa bage... Pentru ca cel de pe procesor dacă e montat paralel cu spatele carcasei, împinge aerul cald preluat de la procesor spre spate (nu poți spune ca baga aer rece, nici ca scoate,... mai degrabă ajuta la scos).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează