| Lightning1997 a întrebat:

Lista de urmaritori pe care ii are cineva de pe Facebook este ordonata in functie de vreun criteriu? Adica primii care apar sunt cei cu care ai interactionat mai mult/ te urmaresc de mai mult timp?

1 răspuns:
| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Nu, cel putin in cazul meu nu.

Uite ce zice ChatGpt:

Lista de urmăritori de pe Facebook nu este întotdeauna clar cum este organizată sau dacă respectă un anumit criteriu, deoarece Facebook nu oferă detalii specifice despre algoritmii săi de afișare a listelor. Totuși, se speculează că Facebook ar putea ordona aceste liste bazându-se pe mai mulți factori, cum ar fi frecvența și recentitatea interacțiunilor, interesul comun și conexiunile, precum și alți algoritmi interni care încearcă să prezică pe cine ai putea dori să vezi mai întâi în lista ta.

Aici sunt câteva posibile criterii pe care Facebook le-ar putea utiliza:

Interacțiunea reciprocă: Persoanele cu care interacționezi cel mai frecvent (prin like-uri, comentarii sau mesaje) ar putea apărea mai sus în lista de urmăritori.
Conexiuni recente: Dacă ai început recent să urmărești pe cineva sau cineva a început să te urmărească, acea persoană ar putea apărea mai sus în listă.
Conexiuni mutuale: Urmăritorii cu care ai mai mulți prieteni în comun pot fi afișați mai sus, presupunând că sunt mai relevanți pentru tine.
Activitatea de profil: Persoanele care vizitează mai des profilul tău sau interacționează cu postările tale ar putea fi, de asemenea, afișate mai sus.
În practică, experiența utilizatorilor variază, iar Facebook își ajustează constant algoritmii, deci modul exact în care sunt ordonate aceste liste poate să difere sau să se schimbe de-a lungul timpului. Dacă ești interesat de o persoană anume din lista de urmăritori sau vrei să vezi cine te urmărește, este cel mai bine să accesezi lista respectivă direct de pe profilul tău și să explorezi manual.