|

Pentru cei cunoscători. Intru pe calculator si stau si ma joc fac orice si la un moment dat după 5-60 min după deschidere se aude zgomotul de inchidere de la calculator si după 10 secunde după ce s-a auzit zgomotul ecranul se blochează un minut, si isi revine. Dar lucrul cel mai rău este ca daca face acest lucru de 2-3 ori îmi pica windowsul. P.s. ( când se blochează ecranul se aude un fel de țiut din pc)

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din comportamentul descris, cel mai probabil pare sa fie racirea.

Pe locul doi ar fi HDD-ul dar faptul ca problema se repeta intr-un interval de timp cat de cat constant indica mai degraba o incalzire treptata a procesorului pana la punctul la care creaza probleme de stabilitate sistemului.

Sfat: fa un test burn-in de macar doua ore (daca rezista atat) cu Prime95 si in acest timp monitorizeaza temperaturile cu HWMonitor. Prime95 iti duce load-ul pe procesor la 100% (ceea ce il face sa se incalzeasca in draci si daca nu e buna racirea va crapa).

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Incearca sa tii Windows-ul deschis pentru 5-60 min fara sa faci mai nimic. Daca nu se inchide/blocheaza, atunci probabil e din cauza ca se incalzeste prea tare. Daca asta e cazul, atunci deschide unitatea (Daca poti) si vezi daca e praf in jurul venitlatorului sau chiar in el. Daca nu se mai invarte, atunci da asta e motivul. Daca merge bine, atunci probabil e pasta termica sau altceva pe acolo. HDD-ul probabil...

| a răspuns:

Erorile sunt de 2 tipuri: software, si hardware.
In primul rand, bazandu-te pe ideea de software poti:
-instaleaza/actulizeaza diverse drivere (toate: video, audio retea etc)
-instaleaza runtime-urile necesare http://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/
-reinstaleaza si un windows potrivit pentru sistemul tau de operare (intre 7 si 10), ceva cat mai "curat"
-actualizeaza bios-ul
Hardware:
-verifica hdd-ul cu hdd sentinel sa vezi daca e de la sta
-verifica toate cablurile sa fie legate corect
-verifica temperaturile la placa video/procesor (core temp, gpu temp etc.)
-Incearca sa testezi fiecare componenta pe alt sistem daca ai
-testea ramii cu memtest (in general poate sa fie si de-aici).
Inainte de toate, daca ce primesti tu e un bluescreen, fa-ti un dump:
https://mywindowshub.com/......s-on-bsod/
Strange mai multe dump-uri sau macar unul, si fa-i o analiza (simpla, instaland bluescreen viewer, sau complexa cu un debugging tool) si atunci o sa vezi sigur de la ce e.
https://mikemstech.blogspot.com/2011/11/windows-crash-dump-analysis.html
Incearca sa refaci situatia in care iti da crash pc-ul, conteaza foarte mult daca doar se blocheaza, daca e blackscreen, bluescreen, etc.