| lilskies a întrebat:

Sa iau calculator intreg sau sa iau pe componente adica azi o placa maine un procesor poimaine rap si asa mai departe?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

In general, un calculator nu functioneaza daca ii lipseste o piesa.
Eu am cumparat in 2017 un pc nou, dar din bucati; si fara placa video. L-am asamblat singur acasa, si de-abia peste un an i-am cumparat placa video. Un an de zile a functionat fara placa video, deoarece am cumparat un procesor Intel cu video integrat. Nu ma jucam, dar puteam sa urmaresc videoclipuri pe Youtube pana la 1080p fara probleme.
Dar un pc nu ar functiona fara sursa, memorie ram, fara un ssd sau hdd, si bineinteles, fara placa de baza in care sa pui toate aceste piese.
Poti sa iei componente mai slabe, mai ieftine, si apoi in timp sa mai schimbi cu ceva mai nou atunci cand ai bani (asta daca ste pricepi).
Daca nu te pricepi la asamblare, cumperi unitatea cu totul si ai scapat de griji.
Site-ul acesta are pc-uri si la preturi bune; viziteaza-l:
https://www.samwise.ro/

7 răspunsuri:
| DoarBogdan a răspuns:

Pai depunde cum stai cu banii. Daca iei azi ceva, peste 1 saptamana ceva. stai cu ele asa si o luna si tot nu reusesti sa iti aprinzi PC-ul. Te joci cu boxele.

Daca poti sa il iei pe totodata ia-l. Iar prin intreg, te referi la gata asamblat sau pe bucati (dar tot in acelasi timp bucatile)? Intreb, pentru ca nu stiu ce sa inteleg din ultima ta fraza.

| Glacyer a răspuns:

De la pc garage pe piese și ți-l asambleaza ei și livrat întreg la tine acasă. Dar te costa extra montajul oferit de ei. Dacă ai experiență cu pc-uri (montat, demontat) ți-l faci și asamblezi singur acasă.

| nicu991 a răspuns:

De preferat e sa-l iei pe componente dar daca nu te pricepi la asamblarea lor si nu cunosti compatibilitatea dintre acestea cel mai bine iei un calculator deja asamblat.

| BRares a răspuns:

Intrebarea nu prea are sens.
Te referi daca sa cumperi componentele pe rand sau daca sa alegi intre un pc pe piese si un prebuilt?
Calculatoarele prebuilt, nu le recomand, de obicei sunt inferioare din punct de vedere al calitatii(nu neaparat al performantei) cu cele pe piese.
Iar daca intrebarea ta a fost daca sa cumperi componentele pe rand, poti sa faci ce vrei, sunt banii tai, doar sa nu ai nevoie de el foarte curand.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Când iei un calculator întreg e deja făcut de cei de la care cumperi, dar când îl faci tu îi alegi exact ce componente vrei tu.

| mustafateke7 a răspuns:

Buna! Daca nu te pricepi la asa ceva, sfatul meu este sa cumperi un calculator intreg...