|

Salut am o nelamurire despre imprimante laser sau inkjet care e diferenta?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Diferența e dată chiar de numele lor. Una se folosește de laser pentru a forma imaginea pe hârtie, alta de cerneală.
Imprimanta laser proiectează întâi imaginea pe un tambur încărcat electric pozitiv prin distribuirea pe acesta de sarcini negative, cu ajutorul laser-ului, care formează imaginea. Tamburul după este acoperit de un strat fin de toner care aderă la zonele încărcate electric negativ(se folosește deci principiul electrostaticii). Foaia este încărcată mai electronegativ pentru a atrage imaginea memorată de tambur(mai exact toner-ul de pe tambur). Imaginea este formată pe foaie și foaia încălzită pentru a fi topit toner-ul și a se realiza lipirea corespunzătoare a acestuia de hârtie. Asupra tamburului acționează o lampă care practic șterge imaginea memorată din punct de vedere al sarcinilor electrice.
La imprimanta inkjet prin încălzire se elimină pe foaie picături de cerneală microscopice care formează imaginea. Principiul ăstuia îi pot fi asociate mai multe tehnici dar la asta se rezumă. Acesta e un principiu mai clasic decât cel de la imprimanta laser și de aia e mai ieftină ea și cartușele de cerneală însă imprimanta laser e mai bună, formează o imagine mai clară cu culori mai bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru IBlackBox):

Ok si la imprimanta laser nu trebuie cartuse? sau cum

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru berlin):

Ba da. Că toner-ul ăla se duce de asemenea. Am și zis că sunt mai scumpe. Cum am zis, imprimanta inkjet folosește cerneală care e în stare de agregare lichidă, pe când cea laser folosește toner-ul, care e de fapt un fel de praf. Praful ăla e lipit de tambur cu ajutorul principiilor electrostaticii pe care le-am explicat care de asemenea se pot realiza cu ajutorul laser-ului. Deci laser-ul ajută la așezarea acelui praf pe tambur care mai apoi e pus pe hârtie. Toner-ul ăla se consumă de asemenea, nu e infinit. Ambele cartușe, cele pentru imprimanta laser și inkjet, trebuie încărcate. Însă aici e o diferență între ele, la această reîncărcare. Ambele au un număr limitat de reîncărcări. Cartușele cu cerneala au un număr mai mare de reîncărcări dar rezistă mai puțin pe când alea cu toner rezistă mai mult dar au un număr mai mic de încărcări. Faza e că la imprimanta inkjet dacă nu o folosești pentru un timp mai mare, se usucă cerneala, în timp ce cu toner-ul nu ai treabă. Iar dacă cerneala aia se usucă la capetele de scriere, imprimanta nu se mai poate folosi. Deși aparent imprimanta laser și cartușele sunt mai scumpe, totuși cartușele cu toner au o capacitate mult mai mare și pot face mult mai multe pagini folosind un cartuș încărcat cu toner decât unul cu cerneală. Deci cu încărcarea ieși totuși mai ieftin la laser.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Imrimarea INKjet (jet de cerneala) "stropeste" unul sau mai multe jeturi fine de cerneala pe hartie, cartusele de cerneala parcurgand rand pe rand suprafata de tiparit.
Cerneala, cand se usca pe hartie, nu este perfect fixata, iar un pic de umezeala o poate manji.

Imprimarea laser se face pornind de la toner sub forma de praf foarte fin.
Imaginea ce se doreste a fi tiparit se proiecteaza cu un fascicul de lumina (laser) pe un cilindru fotosensibil care se roteste si imprima imaginea (tonerul depus pe cilindru) pe hartie.
Tonerul, in aceasta faza, este doar asezat (apasat) pe hartie si se poatesterge relativ usor. Pentru fixare, hartia imprimata se va trece si printr-un cuptor de incalzire, unde tonerul se topeste efectiv pe hartie, astfel imaginea imprimata fiind perfect fixata (nu se sterge nici uscat, nici umed).
Calitatea imprimarii cu laser este net mai buna decat ceea cu cerneala.

Exista si imprimante laser color, dar sunt scumpe, iar costul mare se justifica in putine cazuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tehnologia de imprimare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Imprimant%C4%83_laser
https://ro.wikipedia.org/wiki/Imprimant%C4%83_cu_jet_de_cerneal%C4%83

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai simplu una stropeste cu cerneala dintr-un cartus care se termina repede dar in general poate fi color. si costa foarte putin si este un gunoi ca mereu dai bani bani bani bani bani bani pe cartuse si cand ai crezut ca ai dat destul de multi bani pe cartuse cu vopsea se consuma imprimata si o dai la gunoi apoi o iei de la capat si tot o sa te invarti in acest cerc vicios in care tot dai bani bani bani bani si niciodata nu o sa fii multumit si atunci cand o sa ai nevoie de ea imprimanta nu va functiona pentru ca nu mai ai x culoare sau pentru ca s-a uscat cerneala prin capatul de scriere si gata iar trebuie sa dai imprimanta la gunoi.


Iar cealalta cu laser in general are doar culoarea negru
imprimatele cu laser sunt mai rezistente scot de 1000 de ori mai multe pagini de cat cele cu vopesea cu aceiasi bani
Iesi mai ieftin pe gagina dar cand o incarci te costa mai multi bani dintr-o data dar daca ii imparti la numarul de coli facute o sa iti dai seama ca te costa foarte foarte putin pe pagina in comparatie cu imprimanta cu vopsea

O imprimata laser color costa de rupe dar are o calitate a imaginii extrarodinar de buna
Si oricum imprimata te tine mai multe vieti in comparatie cu o imprinata cu vopsea

Asa ca daca ai de scos color iti cumperi o imprimanta inkjet adica cu vopsea care stropeste pagina cu vopsea

Daca mamica si taticul stau bine cu banutii le ceri sa iti cumpere o imprimata laser color care e o bijuterie in viata dar mai bine iti cumperi aututorism cu banii care ii dai pe imprimanta color laser

sau daca ai de scos multe mii de pagini cu negru iti cumperi o imprimata cu laser si atata tot
imprimatele cu laser folosesc si ele consumabile un praf ca de carbune fin bine macinat nu sunt doar atat cu laser si gata
laserul in foloseste doar pentru a magnetiza pagina in forma imaginii care se doereste a fi transpusa pe coala respectiva de hartie
apoi pagina electrizata trece prin dreptul unui tambur care are pe el acest praf
praful toner-ul...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează