| Ghost01 a întrebat:

Salut, am o problema am citit pe undeva pe net ca cica ar fi o idee sa folosesc asta pentru un increse sesizabil de fps in game-uri. Control Panel\All Control Panel Items\Power Options si apoi sa dau de pe balance sau saving power pe High performance.Intradevar se vad inbunatatiri dar ceea ce vreau eu sa stiu este, aceasta optiune imi poate reduce din durata de viata a pieselelor hardware ale calculatorului sau afecteaza cu ceva calculatorul in vreun fel as vrea sa fiu informatde dinainte ca sa stiu daca se merita sa ramana pe High performance.

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Nu.Ba din contră, va aduce pc-ul la o funcționare normală.

8 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Nu are nimic.Acel profil de fapt dezactivează funcții ca hibernarea, oprirea hard disc-ului la un timp anume ca să reducă consumul de energie și activează funcțiile de oprire ecran. oricum doar teoretic cică reduce consumul de energie că practic aceste setări doar fac ca sistemul să lucreze mai greu nici de cum să reducă consumul de energie, deci este chiar indicat a se seta acest profil pentru a dezactiva:
încetinirea numărului de rotații al hard disc-ului.Această funcție va scădea numărul de rpm al hard-ului și datorită acesteia datele vor fi accesate mai târziu că în loc ca hdd-ul să funcționeze la 7200 rpm, de exemplu el va funcționa la 4500-5000 rpm=> lent la accesarea datelor și scrierea acestora pe el.
Oprirea monitorului.Această funcție se referă mai mult la laptop-uri și teoretic ar salva energie.Practic de multe ori încurcă decât să facă.Ce poate fi mai „frumos" decât pe când te uiți la un film pe pc ecranul să devină negru și să se închidă.....Mai bine dezactivată și setată manual luminozitatea acestuia undeva la jumătate(dacă e laptop). Asta real va scădea consumul de energie
Succes

| Ghost01 explică (pentru DeyCj):

Nu inteleg la care setare te referi-la balance sau High?

| DeyCj a răspuns (pentru Ghost01):

High performance.Implicit sistemul funcționează pe balanced, deoarece este o setare generală că cei de la Microsoft nu au cum sa știe pe ce tip de calculator vei folosi sistemul(laptop sau desktop), de asta e setat implicit așa.

| Ghost01 explică (pentru DeyCj):

Deci avand in vedere ca am Calculator si nu laptop ar fi cel mai indicat sa activez High performance dar asta nu va cauza ceva defectiuni ulterior sau altceva?

| Ghost01 explică (pentru DeyCj):

Ok pana aici, inteleg inca ceva si te-am lasat laughing O sa consume foarte mult curent adica cam cat pe o scara de la 0 la 100%

| DeyCj a răspuns (pentru Ghost01):

Oricum consumă curent din baterie.Dar nu de la modificarea profilului acela ci de la intensitatea luminozității ecranului.Consumul de energie ar crește estimativ cam cu 10-20% teoretic.

| Zaygon a răspuns:

Eu laptopul il tin tot timpul pe high performace. Daca nu il pui pe asta, ori ce joc care necesita placa video dedicata face lag daca nu e bagat si in priza.

| Cdk_Robert_1999 a răspuns:

Consuma mult curent!
Asta presupun ca ai invatat-o dintr-un tutorial, evident ca scurteaza din viata componentelor!
Parerea mea e ca nu se merita!