| qLoxPlayZ a întrebat:

Am o problema cu conectarea prin cablu la router. Gen Wi-Fi merge, dar cand bag cablul de ethernet nu am acces la internet...
Am oferta Fiberlink 500 de la Digi si routerul pe care ei ti.l dau.(Pe cutie scrie FiberHome PON ONU happy )
Pana acum nu am mai incercat sa folosesc netul prin cablu cu toate ca stiam ca e mai rapid., dar eu am laptop.
Ce as putea sa fac?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Caută aici www.media-max.ro
Au un tutorial bun publicat pe 10 februarie 2019. Poate te ajută.

Router-ul lor e o pocnitoare! Cheamă-i pe "doreii" de la RDS să-ți pună "echipamentul" în modul bridge ca să ai semnal full pe cablu. Apoi cumperi router-ul tău și nu mai ai probleme!

Totuși ar trebui să ai semnal pe cablu! Înseamnă că petarda pe care ți-au adus-o a mai fost montată la cineva și ei nu s-au mai obosit să o reseteze. Este setat să fie utilizat doar pe WiFi.
Cei de la Digi refolosesc echipamentele. Ei le zic "recuperate". După 2-3 ani de utilizare ar trebui aruncate dar ei le reutilizează.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru gabicoo):

Nu e nevoie sa cheme pe nimeni, se rezolva schimbarea in mod bridge prin telefon/tichete de suport. Am avut fix eu problema ca voiam sa il pun in mod bridge, nu vorbesc din auzite. In alta ordine de idei, nu ai dreptate. Nu e setat sa mearga doar pe WiFi, insa are activ doar un port de LAN. P.S. Lasa prostiile, de ce sa arunci routeru' dupa 2-3 ani? Am folosit routere fara probleme cate 4-5 ani sau mai mult, de regula le fac upgrade, nu le schimb ca au vreo problema anume.

| qLoxPlayZ explică (pentru GabiDumitrescu):

Dar am incercat sa bag in ambele porturi, si nu a mers... In LAN2 nu merge (nu am internet), iar in LAN1 ba apare iconita de conectat prin cablu, ba dispare, dar tot imi apare ca nu merge...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru qLoxPlayZ):

Atunci probabil e ceva ce tine de setarile tale sau ai probleme cu cablul. Ar trebui sa mearga pe LAN1, la cum zici tu. Da-le frumos un telefon sau baga tichet pe site si o sa te sune ei.

3 răspunsuri: