|

Salut. Am un laptop Fujitsu AH512 si are procesor Intel celeron b830 1.8ghz 1.8ghz Intel hd graphics si are socket 988b rpga, deci vreau sa trec la un procesor i5 2540m sau un i7 am incercat sa scot procesorul b830 si se scoate, nu este lipit. Vreau sa va intreb daca va merge si nu se va arde sau ceva? Si daca merita sa fac upgrade sa imi mearga jocurile mai bine.Dau funda

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Citeste manualul laptop-ului, acolo vei gasi specificatiile tehnice, pe baza carora se poate decide: ce componente cu ce se pot inlocui.
Daca noul procesor nu se potriveste, atunci laptop-ul nu va functiona, se poate arde procesorul sau chiar si placa de baza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi daca placa de baza suporta un procesor i5 sau i7 cum spui, de la un amarat de Intel celeron nu prea cred. Plus ca daca nu te pricepi mai bine il duci la un service sa-l faca. numai o data arzi procesorul...sau alte piese de pe placa de baza si e bun de gunoi. Eu am avut laptop cumparat cu procesor i7 cu 4 nuclee si nu am avut curajul sa ma bag la partea cu upgrade procesor, dupa ce dai peste 3500 lei pe un laptop nu vrei sa-l faci bun de nimic in cateva secunde pentru ca nu te pricepi sa-l pui la loc sau sa-i pui pasta cum trebuie. Oricum pentru jocuri ai nevoie de o placa video dedicata, tin minte ca aveam Nvidia dar se cam incalzea laptopul cand intra placa grafica in functiune, cand nu te joci ceva solicitant merge doar pe procesor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează