|

Salut,am un laptop și...acum incepe povestea.Deci era aprins, cu incarcatorul conectat.ei bine neavând baterie la telefon, am luat acel cablu usb de la incarcatorul telefonului și l-am introdus în laptop(adică în acel usb, sper sa înțelegeți ce vreau sa spun)și laptopul s-a stins instanta tribunal într-o fracțiune de secundă. mentionez că l-am lăsat în jur de 20 minute, apoi am incercat sa-l aprind din nou, dar nu s-a întâmplat nimic, nici macar un beep-uit.Mentionez că am avut probleme cu incercatorul in trecut dar am rezolvat,dar incarcatorul căn îl bag in priza,după care îl conectez la laptop, incepe sa bâzâie acumulatorul acela, sau cum s-o numi.acum mă gândesc că e de la placa de baza sau de la baterie.De la ce este? ce as putea face? cam cat ar costa repararea, sau îl pot face eu? Help sunt foarte speriat

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Chiar daca ai fi facut scurtcircuit pe contactele de alimentare a USB, nu era voie sa se afecteze nici laptopul, nici incarcatorul.
Probabil, in trecut, cineva a facut ceva improvizatii in interiorul laptopului si a eliminat protectia de pe USB (limitarea de curent), iar acum ai facut un scurt si s-a ars unde a fost mai slab. tongue

Du-ti laptopul si alimentatorul la un service sa-l verifice si sa rezolve problema, inclusiv ceea a protectiei USB!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai e clar. Incarcatorul cel mai probabil a fost un fir rupt (e destup un firicel din ala mic mic si gata) si cand l-ai bagat l-ai scurcicuitat ori a fost umeda mufa de la usb.eu presupun ca e de la incarcator si a facut scurt asa ca R.I.P. Leptop, imi pare rau, data viitoare sa te gandesti ce incarcator folosesti. Ai ce sa repari dar te costa in vreo 100-600 lei ( depinde ce model si piese ai)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut du-te cu incarcatorul sa ti-l verifice cineva(care stie logic) poate sa fie, impuscat, vr-o siguranta arsa... Pe incarcator nu are led verde pe el?, Uita-te la stecher sa nu fie prajit.
Vezi daca merge priza... Incearca in alta priza...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează