|

Salut! As vrea sa stiu ce profil trebuie sa urmez ca sa devin reparator calculatoare ( hardware )

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Profil mate-info la liceu, ca sa poti da la facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare, pe specializare calculatoare, sau telecomunicatii. Trebuie sa inveti destul de bine ca sa treci examenele, sa fii prezent la cursuri/seminarii/laboratoare si o sa iesi inginer in calculatoare, telecomunicatii sau ce profil are acea facultate la care dai tu.

| explică (pentru anonim_4396):

Dar pe un profil electrotehnic nu pot sa devin reparator de calculatoare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sorin3):

Ba da, se poate foarte bine si cu profil electrotehnic, este electronica pana la urma, te poti angaja ca reparator de calculatoare chiar si fara studii superioare decat cu bacalaureatul de exemplu, dar la firme din orasul tau, mai micute dupa parerea mea, nu prea am auzit pe cineva care intretine calculatoare/servere dedicate fara a avea o facultate... Acum tu stii ce vrei mai exact.
Daca esti bun la mate si electronica, du-te pe ramura electrotehnica, am impresia ca iti da 3 diplome, una pentru liceul in sine, una pentru specializare si alta pentru profesionala, asa era pana sa termin eu liceul, acum se poate sa se fi schimbat.
Reparator calculator poate sa fie si unu de nu are decat 8 clase, sau clasa a 10-a terminata, dar nu la o firma cu un renume, ci la Akta, Clartv, si chestii micute, intelegi ce zic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sorin3):

Dar ce inseamna reparator de calculatoare? Ce anume vrei sa repari? Fii mai clar in ceea ce iti doresti.
Se iei o piesa stricata si o sa inlocuiesti ..pentru asta nu ai nevoie de scoala. Daca ai experienta o poti face lejer. Daca vrei sa te angajezi undeva ai nevoie de ceva studii in domeniu.
Mai nou si la noi a inceput lumea sa puna mai mult accent pe ceea ce stii decat pe niste hartii. Insa in functie de ceea ce iti doresti sa faci ai nevoie de o anumita scoala/cursuri in acel domeniu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: