| GheorghelGH a întrebat:

Salut, as vrea sa stiu daca acest sistem este la fel de performant ca un Xbox One sau chiar Xbox One Xhappy. Si daca este bun pentru jocuri din 2016-2017-2018.

Specificati;

Placa video: MSI GeForce 1050Ti Gaming X 4G

Placa de baza: ASUS P8 H67-M PRO  DDR3  socket 1155

Spatiu stocare: 1.5TB ( poate un SSD pe viitor )

Cooler: Hyper 212 EVO

Procesor: i5 2500k 3.4  / Turbo Boost 4. 7ghz


Funda!

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Este foarte ok. Procesorul este puntintel mai potent decat acea placa video, dar una peste alta este un sistem foarte bun. Aceste componente sunt pentru gaming, dar nu extrem, adica duce pana in high, si chiar ultra daca te joci cu setarile(si depinde foarte mult si de joc).

Si @Evolution, nu, procesorul nu trage in jos deloc, este chiar putin peste acea placa video.

3 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Deci, una este o consola, alta este un calculator.
Consola e strict facuta pentru jocuri (ma rog... multimedia, mai poti sa te uiti si la filme si sa pui alte aplicatii dar atat) si jocurile care vor aparea pentru consola respectiva, vor fi optimizate pentru acea consola.
Sistemul este bun, mai ales placa video. Dar ce il trage in jos este generatia procesorului (chiar daca e i5, este generatia a 2 a... in ziua de azi procesoarele au ajuns pana la generatia a 8 -a, deci iti dai seama... ) si placa de baza care este pe ddr3, in ziua de azi a aparut ddr4 la frecvente duble si preturile sunt chiar decente.
Ai putea sa te orientezi catre alta placa de baza mai performanta si procesor mai performant, dar placa video isi face treaba.
Oricum cu acest sistem poti juca toate jocurile aparute in ziua de azi, dar nu la ultra.
Succes!

| JackR a răspuns:

Daca facem comparatie 1-la-1,, se pare ca sunt "echivalente".

Xbox One are o arhitectura de procesare paralela, cu doua procesoare cu cate 4 nuclee fizice, ceea ce inseamna 8 nuclee, si un procesor video cu 768 noduri de procesare video, la 853 MHz.

i5 2500k are doar 4 nuclee fizice, iar GTX 1050Ti are tot 768 de noduri de procesare video, dar la 1290 MHz.

Una peste alta, ca putere si viteza de procesare ar fi la fel. Singura "problema" este faptul ca Xbox One are arhitectura si componenntele interne alese si "tunate" in asa fel incat sa lucreze perfect impreuna. La PC-uri este nitel mai greu sa faci asta. Dar exista avantajul ca un PC iti permite sa faci mult mai mult decat un Xbox One.