| Mri28 a întrebat:

Salut, de curant mi-am achiziționat un Espressor automat Krups Arabica EA817010 si întâmpin unele probleme, pe langa ca se înfunda foarte repede cu cafea, acum nu mai imi da voie sa intru deloc in meniu sa selectez câta intensitate sa aibă cafeaua, câți mililitri etc.
La pornire imi scoate apa pe tubul ala unde se face laptele... si după aceea imi apare pe ecran un ștecher cu doua săgeți, una in sus si una in jos...
Ma poate ajuta cineva?

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca aparatul se infunda cu cafea, este din cauza granulatiei neadecvate a cafelei.
Nu cunsoc acest tip de espressor (eu am un tip diferit), de aceea nu pot sa ma pronunt daca poti selecta numarul corect de macinat cafeaua boabe, sau daca folosesti cafea speciala pentru masini de espresso, fiindca cea macinata din comert este mult prea fina, fiind total ne-adecvata acestor masini.
In ce priveste iesitul apei in loc de lapte, vezi ca trebuei sa rasuceste acel buton, pana il inchizi sau il pui pe zero, ca sa nu mai scoata apa.
cauta manualul masinii ac vei gasi acolo explicatii. Acel buton se invarte in diverse directii, in fucntie de cuma arata semnele: pornit, oprit, apa fiarta sau lapte "spuma (atunci se baga aer in el, ca sa-l spumeze).
Cand il muti pe lapte spumat, trebuie sa astepti un pic ca masina sa se incalzeasca si apoi sa pui cana cu lapte in tubul cu aer (sa nu fie mai mult de jumatate de cana de lapte), ca sa aiba unde sa-l umfle.

| Mri28 explică (pentru Jassmina):

Multumesc. Ai dreptate, boabele erau prea mari, si nu ajungeau in râjniță.
Trebuie sa caut o cafea cu boabele micuțe.

| AlexandruM22 a răspuns:

Am avut fix aceeasi problema. Nu e doar la Krups pentru ca eu am un Philips. Am cautat peste tot si cel mai bun ghid in ceea ce priveste espressoarele automate de cafea care folosesc cafea boabe l-am gasit aici: https://www.expresoare.ro/
In special articolul care vorbeste de intretinere espressoarelor e bine de citit:
https://www.expresoare.ro/cum-se-intretine-corect-un-espressor-de-cafea/
E lung, dar sunt multe sfaturi utile acolo. E si polologhie daca ma intrebi, dar e foarte bine structurat.