| Voicu_Toma_2000 a întrebat:

Salut! Exista posibilitate sa leg 2 boxe de 4 ohmi pe acelasi canal incat ele sa aiba tot 2 ohmi? Adica am 2 boxe de cate 4ohmi bucata si as vrea sa stiu cum le pot lega incat sa aiba tot 4 ohmi.Pentru ca nu vreau sa le pun in sarcini de 8 ohmi nici de 2! Multumesc

5 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Daca ai 2 boxe de 4 ohmi, puse in serie se obtin 4+4=8ohmi
Puse in paralel ai 4/2=2ohmi.
Daca amplificatorul suporta 2 ohmi, e ok sa fie puse in paralel. Daca nu suporta, amplificatorul se incalzeste si dat la maxim se arde.
Puse in serie se obtin 8 ohmi si merge bine pe majoritatea amplificatoarelor, (majoritatea accepta 8 ohmi), insa se aude mai slab decat pe o singura boxa de 4ohmi, deci puterea scade la jumatate. Daca o boxa de 4 merge la 20W singura, 2 boxe in serie vor merge impreuna la 10W, deci 5W pe fiecare. E utila legarea in serie daca boxele au putere mai mica decat amplificatorul.
Daca se pun 2 boxe de 4 in paralel si amplificatorul suporta 2ohmi cat rezulta la conectarea lor in paralel si daca o boxa mergea singura la 20W, ambele boxe impreuna legate in paralel vor merge la 40W, deci va ramane aceeasi putere de 20W pe fiecare (In realitate puterea va fi ceva mai mica de 40W, dar se va apropia de 40. Depinde de amplificator).
2 boxe de 4 nu se pot lega in nici un fel ca sa rezulte tot 4 ohmi. In serie rezulta 8, iar in paralel rezulta 2 ohmi. Doar 4 boxe de 4 se pot lega 2 cate 2 in serie si apoi in paralel sau 2 cate 2 in paralel si apoi in serie si rezulta tot 4 ohmi.

| Voicu_Toma_2000 explică (pentru Algo098):

Amplificatorul este o chinezarie ieftina, deoarece, cel din deck-ul meu s-a defectat si pana il repar trebuie sa ascult la ceva, si nu am mai vrut sa dau banii pe unul nou de calitate.Acesta este amplificatorul :https://www.emag.ro/......DY0PKFBBM/
Doar ca nu scrie cati OHM suporta.

| Voicu_Toma_2000 explică (pentru Algo098):

Scrie doar ca Putere
RMS (W) 30W (8ohm)
Impedanta (ohmi) 4 - 16 Ohmi

| Algo098 a răspuns (pentru Voicu_Toma_2000):

Cred ca suporta 4 ohmi pe fiecara canal. La mai putini se incalzeste. Cel mai corect e sa fie cate o boxa de 4 ohmi pe fiecare canal, o boxa pe stanga si una pe dreapta.

| Daniel323 a răspuns:

Ai putea sa folosesti un transformator daca tii neaparat. raport 2:1
In paralel pocnitoarea ta de player se va arde rapid.In serie are sanse sa functioneze ceva mai mult.