| r3lusef a întrebat:

Nu prea ma pricep la de astea, asa ca intreb aici. Am un laptop care are i5 2430 2.4 GHz, AMD Radeon HD 6300m Series cu 4 gb de ram, este cat de cat bun pentru jocuri? Daca da, ce jocuri? Daca ii mai pun inca 4 gb de ram va rula mai bine?

Răspuns Câştigător
| AlexMh a răspuns:

Da cu siguranta va rula mai bine, dar daca vrei sa ruleze mult mai bine, trebuie sa ii pui un SSD in loc de HDD. Poti face urmatoarea chestie: daca ai DVD-rom si nu il folosesti, iti cumperi un Caddy. Se pune in locul DVD-romului si poti baga HDD-ul in el, iar in locul HDD-ului pui SSD-ul. Asa vei avea 1x SSD si 1xHDD si ramai si cu spatiu de stocare mai mult. Ca si jocuri nu te astepta sa joci mai mult decat un DOTA 2 si LOL, cu setari pe mediu, poate high. Pe fiecare configuratie se comporta diferit. De exemplu daca laptopul nu e curatat de mult timp, iar pasta termoconductoare nu e schimbata, poti sa ai procesor la 4 GHz si cu 16 nuclee, si degeaba. El va intra in thermal throttling, adica frecventa procesorului va scadea drastic pentru a se putea raci procesorul. Numai bine!

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cu toate că nu încurajez jocurile, menționez câteva aspecte.
Fiecare joc are cerințe de sistem minime și medii. Trebuie să le citești mai înainte de a le instala.
Cred că la configurația ta vor merge bine cele care au maxim 20-25Gb, chiar și dacă vei dubla memoria RAM. Vor merge și cele de 40Gb sau mai mari, dar o să apară întreruperi și o să le joci pe calitatea cea mai mică.
De altfel, aceleași componente de pe laptop sunt mult mai eficiente dacă sunt puse pe o unitate pc.
Un aparat forțat la maxim își va scădea durata de viață, și se va uza mai înainte de vreme.

| NLS a răspuns:

Grafica dedicata din el (HD6300M) e chiar mai slaba (sau la egalitate) decat/(cu) grafica integrata din procesor (Intel HD3000)
si ambele sunt MULT mai slabe decat 940MX, care si ea la randul ei e o placa destul de slaba pentru jocuri.

Te vei putea juca AOE3 sau alte jocuri din 2005-2007 pe calitate medie. insa daca vrei un numar decent de FPS, trebuie sa setezi rezolutia la 1024x768.

Nici cu 8 GB RAM nu vor rula jocurile mai noi mai bine, pentru ca placa video duce greul in jocuri.
Jocurile ce vor rula decent pe el se descurca cu maxim 1-2 GB RAM, iar restul va ramane pentru sistemul de operare.

| Preotul500 a răspuns:

Cum puteti spune ca merge Dota 2 pe high la asa configuratie? Voi va auziti? Nici Intel 5500 nu merge pe high dar vorbiti de Radeon 6300m...
Informati-va inainte sa dati informatii eronate. Nu, nu este un laptop facut pentru jocuri ca LoL, CS:GO si asa mai departe. Este complet inutila adaugarea a inca 4 RAM. Jocurile functioneaza mai bine in functie de placa video si procesor, RAM-ul e la urma.