| mafiot1 a întrebat:

Salut.Pot pune pe un laptop Prestigio o placa de generatie noua cum ar fi RTX 2080 Super si un procesor i9 a 10 generatie si placa de baza noua de ultima generatie? Practic pot sa ii fac un upgrade la un laptop care nu este de Gaming pot sa il fac de Gaming cu componente de laptop-uri cum sunt cele mai noi?

4 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu ai cum, laptopurile sunt gandite in asa fel incat sa fie compacte si cele mai multe au sudate CPU, GPU pe placa de baza.
Astfel ca atunci cand laptopul se invecheste il schimbi cu unul nou.
Stiu insa ca exista o varianta de a cupla o placa video de PC la un laptop printr-un suport special denumit pci-e docking station care costa ceva banuti, evident ca trebuie sa ai placa video, un monitor si o sursa de curent, iar placa video de PC o "andochezi" in acel suport si printr-un cablu HDMI o conectezi la laptop.
https://www.banggood.com/......11222.html

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce amuzant esti...

| Wr3nch a răspuns:

Nu lol. Laptopurile nu is gandite sa le schimbi piesele. Poate daca ai noroc si nu e sudat procesorul pe placa de baza (si e un mare poate) il poti schimba cu ceva un pic mai bun. In rest fie nu incap in carcasa fie nu vor merge din motive de compatibilitate cu placa de baza. Cel mai OK e sa cumperi un laptop cu componentele pe care le vrei sau sa faci un pc pe piese.

| NLS a răspuns:

Din 100 de modele de laptopuri, la 99 dintre ele nu poti schimba nimic relevant (procesor sau video, de placa de baza nici nu incape vorba).

La restul de 1%, se pot schimba cu ceva insesizabil mai puternic, poate ai castiga vreo 10-15% in plus.

Insa chiar si asa, e foarte nerentabil.