|

Salut! ....Tocmai am pus mana pe un server HP Z600 cu 16GB ram si 2x xenon X5675, vreau sa il transform intr-un pc de gaming dar problema este ca nu ii pot face overclock iar frecventa de baze este foarte mica(3.06 ghz) .....acum una dintre intrebari este: as putea/ar merita sa il schimb cu un w3690 care are o frecventa mai mare (3. 46ghz)?

Si intrebarea nr 2: In jocuri m-ar deranja rau faptul ca am doua procesoare x5675?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Diferenta de viteza aproape nesesizabila intre 3.0 si 3. 4GHz.
2. Jocurile nu sunt optimizate pentru toate felurile de calculatoare.
De asemenea, calculatoarele sunt optimizate pentru diferite destinatii. Un server nu este optimizat pentru jocuri, ci pentru munca in retele.
Cu toate acestea, un calculator tip server se poate configura sa functioneze binisor si cu jocuri, daca se fac setarile (BIOS, SO) corespunzatoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salutare, nu stiu cum ai dedus tu ca frecventa de 3ghz este una mica. Eu iti arat un procesor de generatie noua cu frecventa de 2ghz care o sa intreaca majoritatea task'urilor decat al tau. Si legat de gaming, procesorul conteaza cat de putin, nu stiu cat merita sa transformi acel server, oricum in gaming 80% il face placa video.
2- Oricum un singur procesor va folosi, pentru ca jocurile sunt optimizate in asa fel. Server'ul este strict pentru server. Mai bine l'ai vinde si ai lua un sistem pe care sa il folosesti la gaming. Cred ca vei avea probleme si de compatibilitati cu serverul tau.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

De fapt ar fi trebuit sa formulez intrebarea mai bine...stiu ca cu cat frecvemta este mai mare aduce performanta mai mare, spun asta deoarece am vazut procesoare x5675 la 4. 6ghz care primeau un boost de 50%, asa ca mai bine intrebam : As avea performante mai bune cu un w3690? ....cat despre placa video intentionez sa montez un rx580/590 sau un gtx 1070/1070ti in functie de bugetul care il am in zilele urmatoare laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NykTheHunter):

Asa cum ti'a spus si userul Bula.
Ti'am spus sfatul meu, pune mana si vinde'l, daca gasesti pe cineva sa il foloseasca ca si un server face ceva banuti, mai adaugi si iti faci un sistem complet special pentru gaming.
Tu vrei de fapt vrei sa tunezi un logan (sau orice masina de oras) si sa o faci masina de curse. Poti sa faci asta dar nu are rost.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Sincer sunt de acord cu tine, dar per total sunt un entuziast si chiar vreau sa imi tunez loganulhee hee nu prea ma intereseaza ca nu e rentabilz, o fac ca pe un proiect, dar totusi mersi de parere laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NykTheHunter):

Era si un videoclip pe internet cu unul care si'a tunat o dacie 1310 si inca n-a terminat o definitiv cum a vrut el si a bagat pana acum 5.000 de euro si mai urmeaza sa fie gata intr'o luna(nu stiu daca are rost sa caut videoclipul dar iti dai seama ce masina lua cu 5.000 de euro si nu se chinuia atat, nu? ). Nu este rentabil dar inseamna pasiune si bineinteles bani + timp.
Deci daca te tine buzunaru' si talentu' poti "tuna" orice.
Ideea este sa iti iasa pentru ca sunt multi pasionati unde incep proiectele si nu mai reusesc sa il duca pana la capat, asta inseamna bani pierduti si timp pierdut.
Ma rog, nu e cazul tau, am zis la modul general.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Serverele nu prea merg in jocuri, pur si simplu cipsetul placii de baza nu e asa de tare sa faca fata unei placi video de jocuri care are nevoie de banda MARE intre ea si restul sistemului
daca nu ar fi asa atunci toti si-ar trage servere in loc de gaming PC
dar poti sa incerci tongue
doar sa fii atent sa ai sursa cu destula putere

2. NU, chiar te ajuta ca ai mai multe proace si mai multa putere de procesare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează