|

Salut TPU! Am si eu o intrebare, placa mea de baza nu mai suporta nimic pe usb, orice introduc in usb imi spune,, usb device not recognized" iar asta nu este de la drivere sau ceva de genul. Are o problema la un fel de,, cip usb" (nu mai stiu exact cum se cheama ala), stiu sigur pentru ca am dus-o la 2 service-uri de calculatoare si mi-au spus acelasi lucru, iar ala nu se schimba. Asa ca eu trebuie sa ma chinui cu tastatura si mouse pe ps2 si nu mai vreau, vreau sa-mi cumpar o tastatura iluminata si un mouse iluminat pentru ca eu folosesc pc-ul mai mult noaptea. Iar ce vreau eu nu se gaseste pe mufa ps2. Asa m-am gandit la o solutie putin mai complicata: ma gandeam sa-mi cumpar tastatura si mouse-ul pe care le vreau eu, sa tai mufa usb si din acele 4 fire din cablul tastaturii sa leg inapoi pe mufa usb cele 2 fire de alimentare, iar celelalte 2 fire care sunt pentru transfer de date sa le leg pe o mufa ps2(acelasi lucru sa fac si pentru mouse).

Credeti ca se poate sau incerc degeaba?

Rog multa seriozitate.P.S. Sa nu-mi spuneti ca exista si adaptoare de la usb la ps2 si ca as putea sa-mi iau pur si simplu unul si se rezolva problema, pentru ca nu se poate, mufa ps2 nu elibereaza decat 150-200 ma fata de mufa usb care elibereaza 450-500 ma.

Iar tastatura pe vare o voi cumpara o sa necesite 320mA la care voi integra in tastatura un usb mama doar pentru incarcarea telefonului. Asa ca o sa am nevoie neaparata de alimentarea usb.Dau funda celui mai bun raspuns.Multumesc.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, e clar!

Cea mai simpla solutie este sa cumperi o placa PCI-E 1.0 cu 4 porturi USB, pe care s-o instalezi in calculatorul tau. Una ca asta: https://:///......DDGJL9BBM/

Ai sa ai 4 porturi USB 3.0 functionale si nu trebuie sa tai nici un cablu.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai incercat fiecare port USB si nu functioneaza nici unul?
In general, placile de baza au cateva porturi USB controlate de acel chip despre care vorbesti tu si cateva controlate de chipset-ul placii de baza. Si, daca placa de baza totusi functioneaza, se presupune ca chipset-ul nu este afectat.
Pentru orice eventualitate, spune-ne ce model de placa de baza ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Da am incercat toate porturile usb si la fel imi spunea.
Iar placa de baza nu am gasit modelul, dar este pe o unitate Fujitsu Siemens MI3W-D2461. Daca o cauti pe google si dai la imagini gasesti si placa de baza printre primele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Ai dreptate, ar fi cea mai buna solutie. In felul acesta pot folosi usb-urile si pentru un stick sau transfer de fisiere printr-un cablu usb-micro usb catre telefon. Multumesc foarte mult! Respect!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiT13):

Cu placere! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează