|

Salut TPU! Hi! Îmi puteți spune dacă pe calculatoarele/sistemele (mai) noi și mai performante se pot instala sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 7, XP sau Vista? Din câte am citit, am înțeles că se poate face asta. Dau fundă.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

DA se poate. Mai greu cu gasitul divrerelor pentru OS-uri mai vechi, dar daca vrei sa pui xp pe un pc nou, nu te opreste nimeni.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Este putin probabil. Eu am trecut pe Linux si este excelent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din pacate, fabricantii nu prea mai dau drivere pentru sisteme vechi, ca windows XP.
Intai trebuie verificat pe site-ul producatorului de baza si pe cele ale placilor de extensie daca exista drivere pentru sistemul de windows ce doresti a instala. Daca le-ai gasit pe toate, atunci le descarci sa le ai la indemana si poti sa te apuci de instalare.

Totusi, daca nu ai nevoie de jocuri, atunci mai degraba iti recomand sa instalezi un sistem Linux (Ubuntu, Mint, Lubuntu etc) care au toate programele uzuale necesare (inclusiv Office) chiar de la instalare si sunt asemanatoare cu windows-urile (cu mici diferente, ce le poti invata repede).
Nu trebuie sa cumperi licente (toate sunt gratis) si nu ai nevoie sa cauti drivere.
Mai mult, inainte de instalare poti incerca Linux-ul si - daca functioneaza cu sistemul tau - te si poti apuca de instalare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se poate instala pe calculatorul nou sistemul de operare Windows 7 Ultimate sau Windows 7 Home Premium, ca e mai rapid si stabil! Ruleaza mai repede si raspunde mai repede la programe!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Il felicit pe Bula pentru recomandarea pentru linux. Haideti sa oprim downloadul si instalarea de software ilegal. Marea majoritate a userilor care nu se joaca nu vor simtii diferente intre linux si windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Win7 e vechi? Înseamnă că sunt învechit.sad
Totul se poate, totusi dacă știai să instalezi un windows nu întrebai asta.laughing Dacă vrei poți să scoți windowsul și să pui linux, dacă știi. Dar să-ți răspund la întrebare, da se poate însă nu știu dacă sunt drivere pentru modelul respectiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează