| DizzoRO a întrebat:

Salut TPU, imi curatam pc-ul si pe procesor era coolerul, era plin de praf, era foarte greu sa il curat asa ca l-am separat de bara sau ce o fi din metal, a fost foarte usor sa curat dupa dar m-am chinuit 15 minute sa il bag inapoi si s-a rupt plasticul, altfel la mine nu incapea, dar acum nu pot sa mi-l pun inapoi in placa de baza pentru ca oarecum l-am largit si mi-e sa nu aiba vreo legatura mare cu procesorul, adica pot sa il fixez cu 2... nu stiu cum se numesc dar pot doar sa il fixez cu 2 una langa alta, ceea ce face sa nu se atinga cu procesorul, conteaza chiar asa de mult sa fie pus perfect? Cum as putea sa rezolv daca e problema mare?

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Probabil ai folosit coliere din plastic.
Dacă spui că s-a rupt un picior de la cooler, atunci trebuie să iei alt cooler.
Până atunci trebuie să nu mai pornești pc-ul.
Procesorul se încălzește atunci când este folosit. Și dacă acesta nu are pastă suficientă pe el, și dacă nu se atinge bine de cooler, se va încinge și se va arde. Apoi trebuie să cumperi și un procesor nou.
Un cooler nu costă mult; dar fără el se strică procesorul.
Trebuie să comanzi un cooler care să facă parte sau să fie compatibil cu același socket al procesorului (exemplu: socket 1150, 1151, 1155, am4, fm2+, etc).
https://m.emag.ro/coolere_procesor/sort-priceasc/c
Dacă te duci cu pc-ul la un service, nu te va mai costa manopera și nici pasta termoconductoare dacă vei comanda coolerul de la ei. Prețurile sunt pentru toate buzunarele; vei lua unul la câți bani ai.

| Dismally a răspuns:

Da, conteaza, cumpara alt cooler, fara el risti sa-ti prajesti procesorul.