| DizzoRO a întrebat:

Buna TPU, imi curatam pc-ul si imi era greu sa curat coolerul cu radiatorul, asa ca le-am separat, dar am observat ca la un piciorus de cooler prin care se prindea de placa de baza lipsea o bucatica, adica un singur piciorus nu poate intra in placa de baza, restul 3 stau calumea, este vreun risc sa mi se arda procesorul? Am pasta termala pe procesor de cand mi-am luat pc-ul (2 ani) adica nu am schimbat-o vreodata. (Va rog nu imi spuneti sa imi iau alta placa de baza in caz de orice ca tocmai ce mi-am luat un ssd si rami si sunt halit deocamdata de bani de pc)

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

Cooler = sistem de racire, in cazul tau inseamna asamblul dintre ventilator si radiator

daca radiatorul e prins perfect de procesor, iar ventilatorul nu cade singur si NU vibreaza, atunci nu e nici o problema

in plus, sper ca nu faci tu vreo confuzie, sunt ventilatoare care par ca au picioare rupte, dar de fapt stau in 3 picioare nu 4 (sunt dispuse in unghiuri de 120grade, nu in colturile unui patrat)

totusi, ca sa suflam oficial in iaurt, daca ai cel mai vag dubiu, pur si simplu pune calculatorul intr-o parte, in asa fel incat ventilatorul sa fie vertical, si sa arunce cu aerul in jos in radiator, dupa asta probabilitatea ca ceva sa se intample e ABSOLUT NULA

TOTUSI, in ultima oridine de idei, daca scoti si arunci ventilatorul de tot, procesorul va merge la ceva de gen 15% din putere, si NU ARE NICI O SANSA SA SE ARDA, sau bios-ul o sa iti spuna "fan failure" si nu mai pleaca, DELOC
sunt forme de protectie la toate procesoarele, care chiar functioneaza, pentru ca nu am mai vazut un procesor ars de cand nu mai tin minte (ani multi, MULTI)

| DizzoRO explică (pentru Bizon95):

E bine, multumesc pentru raspuns pentru ca atunci eram foarte panicat si raspunsul tau m-a ajutat. E in forma de patrat, nu cate 3, e de la Intel si merge exact ca inainte si fara un piciorus din patrat, am facut si ce ai zis sa il pun vertical ca sa fiu sigur.

| Bizon95 a răspuns (pentru DizzoRO):

Cu placerewinking

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Despre ce procesor e vorba si cum se numeste coolerul?

Da, contactul intre talpa coolerului si soclul procesorului trebuie sa fie perfect, de aceea are 4 puncte de prindere (de obicei 4 suruburi).

Insa daca spui de picioruse de prindere, asta ma duce cu gandul la un cooler de kit de la Intel.
Ar trebui sa il schimbi (coolerul), dar mai intai verifica ce temperaturi ai acum, atat in idle cat si atunci cand e stresat in jocuri, etc.

In alta ordine de idei, dar la fel de important: mereu cand dai jos coolerul de pe procesor, se schimba pasta termica. (si e bine sa folosesti una de calitate).