|

Salut TPU.

In seara asta am incercat sa filmez un joc cu fraps si am inceput sa aud niste sunete, ca niste clicuri, din laptop, si in acelasi timp aveam frame-drop-uri. Am oprit fraps-ul, am verificat filmarea si in timp ce mergea filmarea auzeam din nou clicurile acelea ocazionale si filmarea se bloca pentru o secunda. Am verificat si celelalte filmari needitate, direct filmate cu fraps si acelasi lucru am sesizat.

Am verificat si niste filmari pe care le-am editat, mai mici ca marime datorita formatului si acolo nu am avut nici o problema. La ce ma pot astepta? Cumva incepe sa imi cedeze HDD-ul? Ce as putea sa fac ca sa remediez problema?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu face nimic, nu fug nicăieri, sunt pe internet laughing. E de la HDD, nu e vina Fraps-ului. Făcea așa de când te-ai apucat de Fraps? Sau mai apoi? Laptop-ul e vechi? Ce HDD ai?

E normal ca HDD-ul să mai scoată sunete, însă nu-mi pot da seama de natura sunetelor deci nu-ți pot determina starea HDD-ului. Nu uita să ai backup la fișierele importante, cum ar fi poze, filme, documente și proiecte personale pe un alt sistem de stocare, ca să ai o copie dacă HDD-ul moare. Folosește CrystalDiskInfo să vezi starea sa. Dacă HDD-ul e pe "good", poți încerca un disk defragmentation pe partiția unde salvezi filmulețele, ca să ai un boost de viteză.

Simptomul pe care îl ai este (și) că HDD-ul nu face față la volumul de date(filmarea ta) ce vine, nu e destul de rapid. Dacă n-ai succes cu ce ți-am dat, ia-ți un SSD(nu uita că SSD-urile se uzează mai repede ca un HDD și își poate da duhul de tot fără nici un avertisment, fă backup des, eu am învățat pe pielea mea).

Apropo, nu că Fraps ar fi prost, dar Open Broadcast Software este cel mai bun, și este gratis. Dacă ți-l iei, îți dă o opțiune numită bitrate. Dacă îl scazi, scade mărimea filmării ca HDD-ul să țină pasul, dar în schimb scade calitatea. Oricum dacă faci youtubing aici ai setările recomandate de ei:
https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Fă te rog un test. Încearcă să transferi un fișier mare de pe un stick pe laptop și spune-mi dacă auzi click-urile în continuare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LightningShock):

Scuze ca iti raspund abia acum. Da, se aud acele click-uri cand fac transferul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LightningShock):

Laptop-ul este de 2013, Asus K55VD SX660D daca are vreo relevanta.
HDD-ul este cel original cu care a venit laptop-ul, de 750GB cu 5400RPM. Nu am mai patit, am mai inregistrat cu Fraps-ul si niciodata nu am patit ceva de genul. Probabil face si asa din moment ce Fraps-ul mananca multi GB la filmare ((2.6GB la o filmare de 2 minute)). Ma pregatesc sa imi achizitionez un HDD/SSD portabil sa imi trag de pe laptop tot ce am important, cu laptop-ul in schimb o mai tarai asa cat ma mai tine laughing
Totusi, o sa verific starea lui si o sa fac si o defragmentare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Chirica_Marioclaudiu_1978):

Minim 7200 RPM pentru filmare este recomandat, iar SSD-ul nu este recomandat să fie folosit cu scopul de a stoca pe termen lung, nefolosit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LightningShock):

Am mai utilizat fraps si pana acum si niciodata nu am avut probleme, si tocmai acum sa faca asa? Oricum, dupa cum am mai zis, o mai tarai asa cat mai merge el, intr-o zi o sa iau tot ce am important de pe laptop si aia e. La Crystal zice ca starea lui e buna, iar dupa defragmentare exact la fel face. OBS-ul nu ajuta ca foloseste mult mai multe resurse decat Fraps-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca ShadowPlay sau Mirilis, daca esti mai atent la timpul de randare iti recomand obs

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează