|

Salut TPU, mi-am cumparat de curand un calculator. Totul bun, prima data cand l-am aprins mi-a facut fente. Se aprindea se stingea, si la un momentdat si-a revenit. Apoi am vrut sa bag monitor-ul si a trebuit sa il bag intr-o mufa DVI si monitor-ul meu avea VGA si am cumparat un adaptor. totul bine, cand l-am bagat in pc nu arata nimic pe monitor. Tin sa spun ca pc-ul este nou. Cine gaseste problema, funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

PC gata asamblat? sau facut din piese de tine? (eventual din piese si asamblat de vreun prieten? )
Monitorul l-ai testat la alt PC? inclusiv mufa nou cumparata! (uneori produsele de calitate indoilelnica, gen HAMA, sunt defecte inca "de pe raft")

| explică (pentru NLS):

Acesta este pc-ul: https://altex.ro/sistem-it-myria-digital-15-intelr-coretm-i5-7400-pana-la-3-5ghz-8gb-1tb-nvidia-geforce-gtx-1050-2gb-ubuntu/ si acesta este adaptor-ul:https://altex.ro/adaptor-dvi-analog-vga-hama-45073/, si da, monitorul merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Inainte sa il duci la garantie, incearca sa elimini monitorul si cablul DVI din ecuatie, imprumutand de undeva unele bune, 15 minute, pentru un test.
Iar daca nu merge, oricum la garantie ajungi, fiind pre-asamblat.
Nimeni nu poate sa ghiceasca de ce nu merge, pana nu il desface, si verifica cum sunt conectate cablurile in mufe, eventual scoase placutele de RAM si infipte in alt slot, sau schimbate intre ele, sursa, placa video si HDD-ul ar trebui fiecare scoase si testate in alt sistem, si tot asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează