|

Salut,TPU! Vreau sa invat foarte bine informatica singur, in domeniu online. Programare in c++ de la incepator la profesionist si dupa aceea si in celelalte limbaje de codare ( cum ar fi java scrip ). Chiar vreau sa invat sa programez si sunt dispus sa aloc tot timpul din lume pentru a invata. Am nevoie de niste siteuri sau pagini care pot sa imi satisfaca cerintele, sa ma duca de la incepator, la avansat. Vreau niste linkuri ( si sa nu fie de pe yt, va rog)

Multumesc anticipat, dau funda!

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cred ca glumesti. Sau ca nu ai habar deloc de ce inseamna IT.
Acum 15 ani, un prieten al meu, initiat in IT, care pe atunci avea placa de sunet la calculator, era ceva nou ce putini aveau, atit de inapoiate era computerele, imi zicea ca daca doar vreau sa ma initiez in domeniul IT, am nevoie de vroe 10 ani. Si l-am crezut, pentru ca stiam cit de vast e acest domeniu. Au trecut 20 de ani, si dupa 10 ani abia de invatasem ABC-ul. Azi sunt un pic mai avansat, dar tot un incepator ma consider.
"Vreau sa invat foarte bine informatica singur". E fraza ta. Si cred ca ar trebui sa scoti un cuvint din ea, ca sa reusesti. "Vreau" sigur nu, pentru ca dorinta ta e buna. "Sa invat", la fel. Insa de aici incepe problema. "Foarte bine" si "singur" nu prea merg bine impreuna. Nu poti deveni profesionist oricum, mai ales in IT. Ori o faci foarte bine cu ajutorul altora, ori o faci doar binisor. Ca si mine cu programul Corel Draw. Cu Helpul, l-am "prins" intr-o iarna, miscarile de baza, dupa inca vreo doi ani am fost in stare sa fac mici proiecte cu el, iar cele mai serioase au fost proiectul unei cabanute pe care am si construit-o si a unei biciclete din lemn, pe care am de gind sa o fac. Insa si cu el ma consider la incepator spre mediu. Pentru ca se pot face o multitudine de chestii, pe care multe din ele nu le stiu.
A incerca singur sa incepi sa inveti, e ca si cum ai incerca sa treci marea cu o barca. Mai devreme sau mai tirziu, vei da de probleme pe care ca sa le rezolvi vei avea nevoie de ajutorul altora. Asta daca vrei sa faci o treaba cit se poate de serioasa.
Asa ca, fa cateva cursuri, gaseste oameni cu care sa discuti, intra pe net pe forumuri, si atunci poate vei fi invatat foarte bine (din) informatica

| explică (pentru cristi202):

Ideea e ca ma poate ajuta profesorul de informatica si am multi prieteni care sunt la un nivel avansat si ma pot ajuta daca am nelamuriri.Insa vreau sa incep, sa invat singur basicurile si sa merg cat de departe pot. Insa nu stiu de unde sa incep asta, cu ce sa incep si ce site e mai bun pentru mine, in asa fel incat sa nu pierd timpul degeaba cu niste chestii inutile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Firescu_Dragos_1993):

Poti sa incepi singur, sa mergi cit poti de departe, dar nu poti ajunge sa inveti foarte bine, cum tu ai zis.
Pai daca ai profesor, el de aceea e acolo, ca sa te indrume, intreaba-l pe el de unde sa incepi, va stii sa iti spuna de unde sa pornesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru cristi202):

In clasa fac probleme in c++, vreau sa invat sa fac programare, nu sa imi petrec 4 ani de liceu facand probleme in c++, vreau sa evoluez.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Firescu_Dragos_1993):

Am vorbit degeaba. Nu itelegi ca totul ia timp in informatica? Poate ca pentru a evolua, trebuie sa faci 4 ani probleme in c++. Desigur, daca o iei mai sustinut, poti ajunge in cei patru ani mult mai departe, insa baza ramane baza, trebuie sa o inveti, altfel nu ajungi niciunde. Poate nu degeaba trebuie inveti sa te descurci in c++ de la inceput. Poate ca tu vrei sa sari niste pasi importanti. Toate astea doar un initiat ti le poate spune, si tot el iti poate spune ce ai de facut ca sa devii initiat si tu. Insa nu te astepta la un an - doi, ci la zeci de ani pana sa ajungi acolo. Pentru ca doar un program, doar un program, iti poate lua luni de zile, si asta cu munca sustinuta, sa il inveti cit de cit. Ca sa il stii bine, trec ani. Am prieteni fotografi care utilizeaza Photoshopul de ani de zile, si inca recunosc ca nu stiu tot ce poate face programul. La programare lucrurile sunt si mai complicate. Asa ca, nu te gindi ca te pregatesti pentru un weekend in Bucegi, ci pentru o escaladare a Mont Blancului. Nu iti ia doua zile asta, ci ani intreaga pregatire. Asta daca esti dispus sa o faci, si nu te dai batut pe cale din cauza problemelor si a greutatilor. Pentru ca usor nu va fi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti incepe cu http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/
are o baza destul de bine structurata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei sa inveti singur, iti va lua cel putin un an sau 2 pana vei putea pune o aplicatie pe picioare.Va trebui sa stergi, sa rescrii in alta modalitate, pentru ca, codurile au sute de variante in care pot fi scrise, mai ales daca folosesti librarii.Tu vei avea nevoie de un cod cat mai bine optimizat, iar singur este destul de greu.Eu am inceput cu PHP, cu Javascript, libraria Jquery si acum sunt la Phyton. Sti cati ani mi-a luat? 5

Pentru ca nu poti invata limbajul "default", companiile cer librarii, cod simplu si clean, optimizat, altfel risti sa te plafonezi.Niste cursuri ar fi foarte bune totusi, schimbi idei, auzi chestii noi, etc. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bystefu):

Cred ca l-ai cam bagat in... ceata.
happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Si tu l-ai impins mai rau big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Posibil! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează