| MindBlowing a întrebat:

Vreau sa fac upgrade la procesorul unui laptop. Momentan are un Celeron 550M (http://ark.intel.com/......3-MHz-FSB) pe care as vrea sa il schimb cu un Core 2 Duo T5750 ( http://ark.intel.com/......67-MHz-FSB ). Au acelasi socket si ma gandeam ca merge sa il inlocuiesc... totusi am ceva indoieli. Mi-e teama ca s-ar putea sa prajesc placa de baza sau, mai rau, pur si simplu sa nu mearga, procesorul sa nu fie compatibil cu placa de baza. Ce ziceti, merge sa incerc upgradeul?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru a putea face upgrade trebuie sa vezi si FSB-ul daca il suporta placa de baza. Vezi ca vechiul procesor avea 533 Mhz si cel nou are 667 Mhz. Mai e o chestie: primul procesor merge si pe socket 478 si 479. Al doi-lea merge numai pe 478. Daca placa nu are 478?

| MindBlowing explică (pentru Salontanul):

Pai eu spun ca imi suporta placa de baza 667mhz. Pe laptop am o placuta de ram la 800mhz, deci ar trebui sa se potriveasca, nu? Si... ar trebui sa iau procesor cu aceeasi frecventa ca ramul ca sa mearga mai bine? Ceva de genul ( http://ark.intel.com/......00-MHz-FSB )?

| Salontanul a răspuns (pentru MindBlowing):

Frecventa procesorului poate fi diferita de frecventa memoriei. Spre exemplu placa mea suporta procesor de 1066 Mhz si memorie de 1300 Mhz. Mai bine downloadeaza programul CPU-Z, instaleaza-l si vezi ce-ti spune el.
Uite: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/CPU-Z.shtml
Te uiti acolo unde scrie mainboard: http://www.google.ro/......tp?/imgres

| MindBlowing explică (pentru Salontanul):

Multumesc de program laughing l-am descarcat si am aflat accidental ca procesoru' meu e de fapt Celeron 575M, la 667mhz fsb, socket P (478) si nu cred ca or sa mai fie probleme de compatibilitate acum big grin. Multumesc inca o data! big grin

3 răspunsuri: