|

Salutare, am 4Gb RAM 1333 MgH. As vrea sa montez pe langa ei unul de 8Gb 1600, Pe o placa de Gaming ASUS M5A97 R2.0. Stiu ca nu merge, cel putin pe placile vechi cu ddr2. Daca fac OverClock la ramul de 4Gb(2x2Gb) la 1600, pot pune pe cel de 8Gb? Momentan nu detin ramul, intentionez sa il cumpar.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, presupun ca ai ddr3, pentru ca la ddr2 nu exista memorii de 8gb, cele de 4gb sunt f rare si nu au acele frecvente. Ca si specialist in acest domeniu iti recomand sa cumperi ce ram vrei indiferent de frecventa, atat timp cat este compatibil cu placa de baza. Hai sa ti explic, tu ai un modul (placuta) de ram de 1gb pe frecventa de 533mhz, vrei sa bagi inca un modul 2gb dar cu o frecventa de 667mhz. Nici o problema! Frecventa noului modul (placuta) va scadea la acelasi nivel cu vechea placuta. Va functiona perfect fara ca tu sa intervii prin overclock. Sper ca te am ajutat, bafta!

| explică (pentru Iancu_Silvan_1996):

Dar daca vreau 1600, fac overclock?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gabriel_Yo_1977):

Da, normal. Dar nu trebuie sa iti pui problema de functionalitate cand ai rami cu frecvente diferite happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

"Stiu ca nu merge, cel putin pe placile vechi cu ddr2" - dacă placa de bază în sine nu suportă RAM-ul (verifică pe cutie dacă o mai ai, sau caută pe internet specificații despre placă), atunci nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează