| Bandit06 a întrebat:

Am o problema de care nu pot scapa de ceva timp, anume acele BSOD-uri clasice. Am reinstalat windowsul & 7 x64 & si tot nu. Driverele care imi cauzeaza sunt ntfs.sys, ntoskrnl.exe.
Rog pe cineva care se pricepe sa-mi dea niste sfaturi.

17 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sistemul tau nu duce (corect) windows-ul cu 64biti.
Instaleaza versiunea w7 cu 32 biti si problema se va rezolva.
Dupa ce ai instalat windows-ul, instaleaza SI driverele descarcate de pe site-ul producatorului pentru placa de baza, dar si pentru celalalte device-uri suplimentare atasate (placa video, sunet, imprimanta etc.), fiecare driver direct de la producatorul device-ului, toate pentru w7 - 32biti!

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Nu doresc sa trec pe x32 deoarece am unele programe care ruleaza numai pe x64 si mai mult pentru asta am instalat acest windows. Oare sa trec pe win 10 sau sa fac un alt dvd cu win 7 x64?

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

Intrebarea este daca sistemul tau functioneaza (corect) pe 64biti.
BSOD la fisierele ntfs.sys si ntoskrnl.exe denota ca sistemul are probleme de alocare si gestionare a memoriei virtuale (pagefile.sys).
Daca inainte totusi a functionat bine cu sistem pe 64biti, atunci trebuie sa faci o testare riguroasa la intregul sistem, ceva nu functioneaza bine sau s-a defectat.

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Pana sa achizitionez o placa video amd radeon rx 560 nu am avut probleme. Cand am cumparat-o imi dadea restart-uri la pc si numai erori si de atunci tot asa desi am reinstalat pc-ul. Acum am un gtx 1050 ti Asus strix si tot asta se intampla. Ce se putea defecta daca inainte totul era perfect?

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

Daca sunt instalate driverele date de fabricant (si nu cele universale, venite cu windows) si tot da BSOD, atunci trebuie testate foarte riguros: placa de baza, procesorul, memoriile, precum si placile video.
O asemenea testare se face la nivel de service si dureaza ore intregi.

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Am instalat windows 10 x64 si acum primesc eroarea page fault in non page area. Oare daca instalez windows pe 32 bit o sa scap de bsod?

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

E acelasi lucru.
Daca ti-a functionat inainte sistemul cu win de 64 biti, iar aceasta problema ti-a aparut dupa montarea placilor video, atunci inseamna ca ai problema la transferarea paginilor de date din memoria RAM spre memoria video. Cauza este de regula ca, folosesti mai multe feluri de memorii RAM, care nu sunt de acelasi tip de gestionare. Acest lucru se poaterezolva si prin eliminarea memoriei care difera din pachetul majoritar, dar cel mai bine este sa folosesti memorii imperecheate, in regim Dual Channel.

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Va multumesc frumos! Ce e drept, am 3 tipuri de memorii in calculator dintre care un singura kit dual channel...

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

Am citit la intrebarea ta anterioara ca ai 5 placute de memorie de 3 feluri, dintre care 2 ar fi in "Dual Channel" (eronat, doar daca TOATE sunt imperecheate cate 2, atunci poate merge DC ).
Cel putin una din aceste memorii nu este compatibil cu regimul de functionare ale celorlalti.
Te sfatuiesc sa scoti pe rand cate o categorie de memorie, iar ce ramane incepi sa le plantezi in ordine descrescatoare de capacitate, incepand cu primul slot.
Euas incepe prin scoaterea ram-ilor de 1Gb (ambele), memoria de 4Gb bagat in primul slot, iar cel de 2Gb in al doilea slot.

| doctorandus a răspuns (pentru Bula):

Http://superuser.com/......stics-tool

In general toate placutele RAM trebuie sa fie: de la acelasi producator, de acelasi tip, aceiasi parametri si daca se poate aceeasi versiune de produs.

| Bula a răspuns (pentru doctorandus):

Stiu, la asta m-am si referit, mai ales la Dual Channel.
Dar deseori se poate si putin "altfel" (de exemplu cum am scris), dar nu la aceeasi parametrii.

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Am lasat o singura placuta, pe cea de 4 gb, acum nu am mai avut parte de bsod la fel de des insa am avut parte de unul, irql non equal ceva de genul.

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

Ai cumva si OC (overclock) sau sistemul merge pe detectare automata de viteza?

| Bandit06 explică (pentru Bula):

Nu e overclockat nimic. Placa video e pusa pe gaming mode, atat. Chiar acum am incercat sa rulez csgo si cand am intrat in joc IRLQ less or equal.

| Bula a răspuns (pentru Bandit06):

Fa testare completa hardware!
In special memoria ram, placa de baza si CPU, placa video, toate si pe regim de paginare, cu 64 biti.

| doctorandus a răspuns:

Nu stiu precis care e problema: un Windows corect administrat si neinfectat nu da BSOD-uri.

| Alfred0703 a răspuns:

Incearca sa reinstalezi un alt windows 7(nu cel pe care il ai).