|

Salutare, am o problema recenta cu PC-ul, de aproximativ 20 de minute, dupa ce am scris aceasta intrebare.Am 3 spatii de stocare pe PC, dintre care 1 SSD (cu o singura partitie, normala), 1 SSHD (cu 2 partitii, dintre care una fara letter, pentru backup) si 1 HDD (cu o singura partitie, normala).Problema a inceput dupa ce am pornit PC-ul si am accesat un video de pe partitia normala, de pe SSHD, unde dupa cateva secunde s-a blocat fereastra si mi-a cerut "Close Explorer.exe", am dat close, dar nimic, apoi am dat restart din buton PC-ului.

Dupa pornire, (care normal dura 1 minut, cu tot cu incarcarea windowsului), acum mi-a luat 3-4 minute, totate s-au incarcat mai greu, inclusiv biosul de la inceput, apoi dupa pornire lipsea partitia de pe SSHD si lipseau si programele care erau programate sa ruleze dupa start-up, din acea partitie. M-am uitat in "Manage", la partitii, iar acolo apareau doar cele doua "SSD-ul" si "HDD-ul", nici urma de "SSHD", chiar daca am dat refresh si am mai dat restart-uri de la buton sau windows.

Stiti care ar putea fi rezolvarea problemei?

(p.s. munca mea de sute de ore se afla pe SSHD si nu vreau sa o pierd)

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Daca sistemul nu-i mai vede nici in BIOS discul SSHD, atunci este defect fizic.
Cauza poate fi defectarea fizica a SSHD-ului, eventual un contact prost la cablul de alimentare sau de date.
Incearca intai sa desfaci cablul de alimentare si ceea de date si sa le pui la loc (cu sistemul scos din alimentarea de 220V! ). Poti incerca si mutarea pe alta mufa de alimentare, respectiv de conector SATA pe MB, cu alt cablu de date.
Daca discul nu se vede deloc, atunci se incearca si intr-un alt sistem. In cazul ca nici acolo nu se vede discul, (nici din BIOS), atunci SSHD-ul este defect, trebuie reparat pentru a se putea recupera ceva de pe el.

2. Daca in BIOS se vede SSHD-ul, atunci tabela de partitie a SSHD-ului este vatamata.
Verifica starea partitiilor pe SSHD cu un program care "vede" si portiunile goale, nepartitionate sau neformatate. Daca discul se vede, dar nu se vad partitii pe el, atunci trebuie reparat MBR-ul discului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce a zis Bula. Daca defectul e hardware, poti incerca la baietii astia sa recuperezi ce e pe el.
https://www.quartz.ro/servicii/recuperare-date-hdd/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează