|

Salutare, am un Asus K50AB si am o problema cu temperatura. Atunci cand abia il deschid are 56grade C, dupa ce deschid SpeedFan si mai stau 5 minute ajunge la 70grade C. Pasta i-am schimbat-o vineri, credeam ca problema este de la asta, am curatat foarte bine cooler-ul nu se mai vede aproape deloc praf pe el sau in el. Am cumparat si cooling pad, nu prea se vede diferenta, laptop-ul il tin pe laptop stand sau pe masa/birou. Ce as putea sa-i mai fac?

P.S: Coolerul se aude foarte zgomotos.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Fie ai pus prea multa pasta, fie prea putina (stratul creat trebuie sa fie subtire si sa acopere peste 93% din suprafata procesorului).
Dar cel mai probabil e defect coolerul, (descentrat), si nu mai e capabil sa raceasca.
Doar cooling padul nu ajuta, daca coolerul intern nu evacueaza caldura, sau daca transferul intre pastila procesorului si cooler nu se realizeaza.
In alta ordine de idei, ce pasta ai folosit?
Exista si unele foarte slabe, ce nu sunt recomandate mai ales in cazul unui laptop unde componentele sunt foarte inghesuite si racirea e precara.
Recomand Noctua NT-H1, sau, -la fel de buna-, Arctic MX-2 (eventual MX-4).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Arctic Silver Ceramique
Coolerul evacueaza caldura.
Am cum sa repar cumva coolerul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Denis2017):

Daca sustii ca evacuarea caldurii are loc, in ciuda zgomotelor, cel mai probabil ai exagerat cu pasta.
Ceramique e cam slaba, eu nu as folosi-o pentru un laptop, (si nici pentru un PC puternic). Cu cele enumerate de mine, aplicate in cantitate corecta, ai mai castiga minim vreo 6 grade, poate mai mult.
Noctua e mai buna, dar e mai vascoasa, se intinde mai greu.
MX-2 si MX-4 sunt nu doar foarte bune, dar si usor de aplicat, au vascozitate optima si niciuna din cele 3 nu conduce electricitatea (spre deosebire de Arctic Silver 5 de exemplu). Restul, e vina coolerului, si pana nu il schimbi, sau repari...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

O sa incerc sa il desfac maine de tot cooler-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează