| Mihai21011989 a întrebat:

Am un laptop ASUS U30JC care de ceva timp are probleme cu supraincalzirea. Cand il pornesc si este nefolosit temperatura procesorului este cam de 80 de grade C, iar atunci cand il folosesc chiar si pentru niste chestii banale trece de 100 C si are spike-uri. Mentionez ca i-am schimbat pasta termica, ventilatorul face zgomot infernal pe masura ce temperatura creste si l-am curatat de praf. Ce o avea? Sunt sanse ca sistemul de cooling sa fie stricat?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"ventilatorul face zgomot infernal "

dacă ar vorbi, ar spune "schimbă-mă"

| Ineys a răspuns:

Da, probabil cooler-ul este problema, dar doar ca sa fi sigur, intra in Task Manager si vezi sa nu cumva sa fie CPU, sau HDD in 100% sau un procentaj anormal pentru IDLE. Posibil sa fie ceva software care ruleaza in spate si il forteaza non-stop.

| JicaContra a răspuns:

"ventilatorul face zgomot infernal"
bun venit in lumea minunata a ventilatoarelor, aici prima oara injuram mitul IDIOT cu schimbatul de pasta conductoare, care in cel putin 99% din cazuri nu face nimic (pasta e intarita, URA, atat timp cat nu exista o actiune MECANICA (tragi de radiator) care sa ii schimbe consistenta si pozitia poate sa mearga ani in sir fara nici o problema, pentru ca face in continuare contact termic, chiar a devenit solida, STIU ASTA DIN EXPERIENTA)

apoi vine injuratura numarul 2: rulmentii sunt scumpi, asa ca putine coolere au rulmenti, moment in care in timp lubrifiantul (uleiul cu care e uns) se usuca, axul se subtiaza si canalul se mareste (DAAAAAAA, chiar suna a P0RN, ce pot sa zic big grin), dupa care ventilatorul trebuie schimbat

| Algo098 a răspuns:

Cred ca nu e contactul termic bun, poate nu sta radiatorul exact pe pozitia care trebuie.

| Algo098 a răspuns:

Daca face zgomot inseamna ca ventilatorul se atinge de ceva si are turatie redusa, de aceea face si zgomot si racirea e slaba. Trebuie verificata pozitia si cablurile ce sunt in vecinatatea ventilatorului.

| SasaSasa2000 a răspuns:

Eu cred că ar trebui sa schimbi collerul ăla, daca face zgomot înseamnă că e descentrat, poate că ai umblat la el, dar nu l-ai pus bine înapoi.pa.