| franciscintaiul a întrebat:

Salutare, cunoaște cineva un vocalizator realist in limba romană? Mă refer la voci artificiale text-to-speech. De Ioana, Carmen, Ivona știu și sunt jalnice.

5 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Ar mai fi mihai, voce folosită de one core voices în windows 10, mai exact se folosește la cititorul de ecran numit narator când limba este setată pe română. Este puțin mai bună ca cele menționate de tine însă nu cu mult. Momentan, încă nu există în nici o limbă voci care să sune perfect natural, la toate se observă o mică distorsionare robotică. Pentru engleză sunt câteva foarte bune însă, cum ar fi alex sau samantha.

| mastadont a răspuns:

Ar mai fi și simona pentru IOS, e destul de bună și probabil o găsești și pe play store dar nu sunt chiar sigur.

| franciscintaiul explică (pentru mastadont):

Ai putea să-mi spui aplicatia cum se numeste? si unde il pot gasi pe mihai (vocalizator)

| mastadont a răspuns (pentru franciscintaiul):

Pe ios, vocea simona este folosită de cititorul de ecran voice over, o poți activa din accesibilitate însă ai grijă că îți va schimba modul de navigare al telefonului. În windows 10, scrie în câmpul de căutare din meniul de start narator și îți va apărea acea opțiune. Cred că și cortana folosește tot mihai dacă ai limba română setată.
Aceste voci sunt folosite în special de persoanele cu deficiențe de vedere, nu știu dacă pot fi folosite și fără a utiliza un cititor de ecran. Pentru acest lucru au fost construite în primul rând. Pe windows nu vei avea probleme de navigare însă pe IOS va trebui să apeși de două ori pe un icon, de exemplu, pentru a-l activa, și multe alte gesturi care ajută persoanele nevăzătoare cu care probabil că nu ești familiar așa că te sfătuiesc să ai grijă când activezi voice over, s-ar putea să nu-l mai poți dezactiva.

| franciscintaiul explică (pentru mastadont):

Mda, înțeleg. pe mine m-ar interesa o voce artificială pentru Youtube.