| Andone99BTAndrew a întrebat:

Salutare TPU. As dori sa stiu cum pot formata partitia cu windows-ul actual atunci cand il instalez de pe stick.
Atunci cand ajung sa aleg partitia pur si simplu nu imi apare nici o optiune si ajung sa am 2 windows-uri pe el. O rezolvare?!

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

La instalare se alege Custom (advanced)

"Custom (advanced)
Install a new copy of Windows. This option does not keep your files, settings, and programs. The option to make changes to disks and partitions is available when you start your computer using the installation disc. We recommend backing up your files before you proceed."

Dupa ce apar partitiile se alege "Drive options (advanced)", se selecteaza cu grija partitia care trebuie stearsa sau formatata, se pot crea noi partitii, e deci un manager de partitii. De obicei datele (poze, filme, jocuri,... ) se tin pe o alta partitie decat C, de exemplu pe partitia D, asa incat la o reinstalare de windows sa se poata sterge sau formata paritia C fara a pierde datele din partitia D. Prin urmare odata activat managerul de partitii cu comanda "Drive options (advanced)", se trece la formatarea partitiei C si la reinstalarea windowsului pe partitia C.

Daca sunt date pe partitia C care trebuie pastrate, atunci se copiaza acele date pe partitia D sau pe alta unitate de stocare, fie pornind vechiul windows, fie folosind un live CD sau stick care sa permita transferul fisierelor si numai dupa ce am salvat datele utile putem incepe reinstalarea windows-ului cu formatarea sau stergerea partitiei C.

Stergerea sau formatarea partitiei se poate face si cu alt manager de partitii care poate fi pornit de pe stick, de exemplu MiniTool bootable partition wizard Free

Daca se pun fisierele iso pe stick cu YUMI – Multiboot USB Creator, se pot pune simultam pe stick mai multe variante de windows. managere de partitii, si orice mai avem nevoie, iar la pornirea de pe stick, alegem din meniu ce avem nevoie.

1 răspuns:
| Andone99BTAndrew explică:

Multumesc. Raspuns complet. Chiar aveam nevoie la rabla mea.