| RaduArama44 a întrebat:

Vreau să mă dezvolt în domeniul IT și aș vrea să aflu ceva surse de unde pot învăța structura unui pc (piesele, rolurile lor ), dar și o sursă de unde pot învăța limbaje de programare(atât app cât și web design)

Răspuns Câştigător
| rrrp a răspuns:

Pentru web design trebuie sa stii asa:
html, css, javascript, php si/sau asp minim.
la fel ar fi o idee buna sa intelegi Document Object Model (DOM).

gasesti multe tutoriale dar unul minimal ar fi aici:
www.w3schools.com

pentru aplicatii Android trebuie sa stii in primul rand java. (Android studio e cel mai folosit acum pentru ca e un ide ce cuprinde cam tot ce ai nevoie).

la partea de hard trebuie sa faci ceva practica (adica sa desfaci un calc sa intelegi ce e pe acolo si cu siguranta gasesti tutoriale).
la teorie aici e mult de invatat si nu poti invata in cateva luni.

| suntserios a răspuns (pentru rrrp):

Total eronat. Pentru webdesign trebuie sa stii photoshop si ceva css +html.

Ce ai enumerat tu acolo inseamna web development toata ziua

| rrrp a răspuns (pentru suntserios):

Ce sa zic. prin web design oamenii inteleg realizarea unui site la modul general (si in mare parte au dreptate), cuvintele au mai multe sensuri.
ca exemplu, un div in html poate avea 1000px sau 500px sa zicem. asta tine si de designul templatului deci trebuie sa stii html si css pentru a realiza designul. pot sa nu am poze pe site, sa nu am desene si tot design se numeste.

design nu inseamna graphic design, inseamna proiect, schita.

https://en.wikipedia.org/wiki/Web_design

| suntserios a răspuns (pentru rrrp):

Asta am zis si eu, insa tu ai afirmat ca trebuie sa stii minim javascript, php, asp. Alea sunt limbaje de programare si nu au nicio legatura cu web designul.

E o mare diferenta intre crearea designului si implementarea acestuia. Pentru cine lucreaza in domeniu cuvintele nu au mai multe sensuri si web designul inseamna ceva si web developmentul altceva

| rrrp a răspuns (pentru suntserios):

Ok. dar intrebarea era si despre limbaje de programare. poate m-am exprimat eu gresit.

6 răspunsuri:
| InVisible99 a răspuns:

W3schools pentru inceput, dupa cauta pe net tutoriale in functie de ce program vrei sa inveti, dar sunt si canale pe Youtube ca levelup tuts, crashcourse, etc foarte bune si cauta in engleza nu romana

| RaduArama44 explică:

Vă mulțumesc mult!