| Stefania1929202 a întrebat:

Buna TPU, am auzit de chestia ca daca asculti in somn lectia la engleza o poti invata.Eu am de invatat list of irregular verbs si nu le retin deci as apela la aceasta metoda. Intrebarea mea este: Imi puteti spune niste aplicatii care sa inregistreze mult si sa o deruleze in continuu deoarece vreau sa ascult aia 7 ore dar daca dorm nu o sa pot porni din nou inregistrarea. Mi-ati fi de mare ajutor. Multumesc

Răspuns Câştigător
| DataScience a răspuns:

1)Eu am auzit de inca o chestie, care e reala, cum ca o fata adormise in somn cu castile in urechi ascultand muzica si nu s-a mai trezit. Riddle: de ce nu s-a trezit fata?(Spoiler: a murit arsa de vie fiindca jack-ul se incalzise asa de tare incat producea scurtcircuituri si a inceput frumos sa ii arda patutul, apoi frumos toata camera si incet incet si tot asa frumusel a murit si ea arsa de vie fara sa simta nimicut fiind in lumea viselor si fiind fericita.

2) Am mai auzit de inca o chestie, care tot asa e reala fiindca e demonstrata stiintific. Daca perturbi somnul cu alte zgomote, sunete, lumini...etc. creierasul tau v-a functiona a doua zi cu o capacitate putin mai slaba. Riddle: De ce? O incercare de raspuns: pai tocmai pentru ca corpul+creierasul tau intra in starea de nemiscare/regenerare/somn tocmai pentru (a se reface=corpul) si pentru (a-si ordona, prioritiza si curata gandurile parcurse pe durata zilei respective de dinainte sa te culci) ceea ce inseamna ca daca tu iti distrezi conexiunile neuronale in tipul somnului vei avea o mare varza in capul tau. Sau mai bine, asa cum iti doresti, vei retine acele cuvinte cat de cat(dar nu ca atunci cand le inveti ziua) si iti vei face o varza asupra restul informatiilor procurate de-a lungul zilei.

Concluzie: invata in timpul serii chiar inainte sa te culci(timp de cateva zile), s-a demonstrat stiintific ca se retine cel mai bine. Intr-o saptamana nici nu cred ca mai ai ce sa studiezi, le retii.
So fckin: -learn learnt/learned learnt/learned
-then fckin eat ate eaten
-and finally sleep slept slept

| Stefania1929202 explică (pentru DataScience):

Chestia e ca eu nu am la dispozitie cateva zile ieri a spus ca ne da test din alea toate adica am avut o seara?‍♀️de asta cautam metode si nu as asculta in casti as pune telefonul pe o noptiera ceva

| DataScience a răspuns (pentru Stefania1929202):

Citeste-le pana te culci, apoi scoala-te dimineata cu o ora-doua mai devrem si repeta-le.
Poti incerca si varinta ta ca sa vezi rezultatul, dar mai bine testeaza la alte lectii cand ai timp intr-o zi sa pregatesti dinainte.

7 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Concentreaza-te pe ce ai de invatat, fara distrageri si repeta, fa multe exercitii. Asa inveti, nu dormind.

| Simpatik a răspuns:

Eu n-am auzit de aceasta metoda de a invata ceva in somn, daca era adevarata toti studentii in sesiune dormeau si casetele rulau pe fundal, sa fim seriosi ca aceasta tehnica ar da rezultate, care-i logica ei.

| Bizon95 a răspuns:

Https://www.google.com/search?q=learn+while+sleep
https://www.livescience.com/64920-how-learn-during-sleep.html
se pare ca e un mit urban
iar cu faptul ca ar trebui sa dormi in liniste sau o sa fii obosit a doua zi sunt absolut de acord

| RoCkKiD a răspuns:

Aia functiona in Dexter. In lumea reala din pacate nu merge. happy

| OnTopic_ClaudiuOwn_1974 a răspuns:

Destul de trist sa te fortezi chiar asa!
Mai bine ia niste pastile de memorie si incepe sa inveti, daca nu necesiti timpul necesar 1-2 ore pe zi ar trebui sa fie suficiente de citit si de repetat.
Daca nu incearca un meditator.