|

FUNDA! Buna ziua, astazi am primit factura de la internet telefon (cablu.) si (locuind in Belgia), am constatat ca am "supraconsum" -asa scrie acolo- la internet si, prin urmare, o taxa in plus de 40 euro... Ideea e ca nu stiu de unde poate proveni acest cost, avand in vedere ca folosesc in mare parte WI-FI de acasa. Cand am cumparat telefonul si il descopeream (am un galaxy S2) am activat, printre altele, "date mobile" - asa scrie pe tel- si cred ca este de la asta. Aveti idee de la ce ar putea fi? Sunt cumva aceste "date mobile"?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Se poate sa fie aceste date despre care vorbesti, aici in Romania se taxeaza cam cu 0, 99 centi/Mb deci daca un videoclip pe youtube are 3:50 minute inseamna 3 Mb si jumate, foarte posibil sa fie de acolo, e foarte usor!

1 răspuns:
| a răspuns:

Da. Mobile data este internetul 3g/Edge pe care il flosesti. Daca il ai activat in momentul in care ai iesit din raza de actiune a unei retele wireless se conecteaza automat la cea 3g, iar daca ai aplicatii pe internet care au drept de accesare a internetului iti vor face cost suplimentar incontinuu (de exemplu mailul, facebook-ul care se updateaza non-stop, messengerul etc. 40 de euro e o suma maricica, iar daca ai folosit 3g-ul/edge-ul in roaming ar fi trebuit sa te atentioneze...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează