|

Salut. Ce este rootarea andoroidului si ce urmari are?

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce înseamna "root"? (ANDROID)
Root este un termen împrumutat din sistemele de operare bazate pe Linux (dintre acestea face parte, într-o oarecare masura, si Androidul) si înseamna acces la "radacina" telefonului. Înseamna ca ai acces la toate maruntaiele software ale telefonului si ca, daca doresti, poti modifica în el mai multe decât au vrut producatorii acestuia sa poti. În cazul Android, rooting este procesul (reversibil!) prin care utilizatorul dobândeste acces de administrator la tot sistemul de operare al telefonului sau.
Rootarea telefonului nu îti modifica sistemul de operare într-un mod vizibil. Toate aplicatiile, setarile, contactele, mesajele si datele ramân neschimbate. Singura diferenta va fi ca vei putea face mai multe cu telefonul tau (de exemplu, vei putea instala si rula mai multe aplicatii).
De ce root?
1. Pentru aplicatii
Exista o cantitate considerabila de aplicatii care functioneaza doar cu root, iar coincidenta face ca multe dintre acestea sa fie de o utilitate reala chiar utilizatorului de rând. De exemplu, ShootMe, http://www.appbrain.com/app/com.bw.picme.local o aplicatie gratuita care îti permite sa faci screenshot-uri la exact ce vezi pe ecranul telefonului tau prin scuturarea acestuia sau prin comenzi vocale. O alta aplicatie ce necesita root e Wireless Tether, http://www.appbrain.com/app/android.tether o aplicatie gratuita prin care poti folosi telefonul ca pe un rooter wireless, putând oferi acces la internet oricarui laptop cu WiFi. Si lista poate continua.
2. Pentru personalizarea totala a telefonului
Poate ca ti-ai luat un telefon pe Android, însa nu îti place interfata producatorului (MotoBlur, Sense UI, TouchWiz etc) si vrei sa renunti la ea. Sau poate ti-ai luat telefonul plin de aplicatii inutile de-ale operatorului de telefonie mobila. Poate vrei sa schimbi iconita bateriei din bara de notificare. Fara root, aceste modificari sunt imposibile.
3. Pentru schimbarea totala a sistemului de operare
Exista...2008 - 2909 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: