| Sandu3 a întrebat:

Salut.Ce parere aveti despre actualizarile de sistem de operare pe care le primesc telefoanele? Sa le dam, sa nu le dam? Cum e mai bine? Am auzit ca unii au dat update la o versiune mai noua de Android care era disponibila pentru telefoanele lor si ulterior au regretat.Telefonul avea consum mai mare, ecranul palpaia si alte probleme.La telefonul meu un Nokia G11 care a venit din fabricatie cu Android 11 are deja doua actualizari disponibile, Android 12 din luna noiembrie si acum Android 13 disponibila din luna mai.Dar sincer ezit sa-i dau inainte.Acum merge foarte bine.Sa risc ceva? E in garantie, ma gandeam...Ar putea service-ul sa imi puna Android 13 cum or sti ei mai bine daca la mine merge neadecvat.Pe cutia telefonului scrie clar ca are oficial doua actualizari garantate de la Android stiind faptul ca Nokia au un parteneriat special in acest sens cu ei.Voi ce ati face?

5 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu îți trebuie studii în Franța sa faci update-ul, deci îl poți face și tu acasă.
Problema e alta. Faptul că actualizările pot avea buguri și ele sunt de vina, pot face și cei de la service actualizarea, dar daca e prost făcută, tot prost o sa meargă oricum.
Personal, recomand sa ramai la android 11

| flixbuster a răspuns:

Nokia sunt foarte ok la suportul Android. Au fost printre primii care au garantat 3 ani de actualizari de securitate (si doua upgrade-uri majore de versiuni de Android). Acum au ramas putin in urma ca Google si Samsung ofera 5 ani de actualizari de securitate (Samsung doar la anumite telefoane, Google la toate).

Treci pe Android 13 fara nici o problema, fa-ti actualizarile.

| literallythesamebruh a răspuns:

Și eu am auzit foarte multe persoane spunând despre faptul că ei nu își actualizează telefonul și chiar încurajând pe toată lumea să facă asta. Nu este chiar atât de simplu. Ok, rămâi la android 11. Nu dorești niște noi funcții și poți trăi fără ele. Totuși, mai există ceva la mijloc. Actualizările de securitate. Pe acelea dacă nu le ai făcute, riști să îți expui telefonul la malware sau cine știe ce alte chestii oribile. Pentru un utilizator basic, probabilitatea de a întâmpina astfel de lucruri este foarte mică, însă pentru un utilizator mediu sau unul heavy care frecventează foarte mult internetul, este destul de riscant. Dacă alegi să rămâi cu două versiuni în urmă, încearcă:
- să te ferești de link-urile ciudate și tot felul de capcane (destul de evidente dacă stai și privești puțin)
- să instalezi aplicații doar din surse sigure
- să ai grijă ce permisiuni oferi aplicațiilor
- să ai autentificare în doi pași oriunde poți.
Aceste sfaturi sunt valabile chiar dacă folosești cea mai nouă versiune software, însă pot duce la o siguranță sporită în cazul tău. Ce îți recomand eu? Să îți actualizezi telefonul. Este mult mai bine d.p.d.v al securității. De ce îți este teamă? Că update-ul va eșua, iar telefonul se va strica? Nu găsești prea des astfel de cazuri. Actualizează cu încredere, mai ales că telefonul în cauză este un Nokia.

Răspuns utilizator avertizat
| Skarr a răspuns:

Eu fac update urile.
Dar cu fiecare update pot veni si bug uri.
Si desi am un pic de incredere in Google sa imi rezolve bug urile la Pixel... Nu stiu ce sa zic de Nokia
Bine in acelasi timp al meu vine cu android 13 out of the box deci nu au fost update uri majore