|

Salut,

Cum pot sterge aplicatii preinstalate de pe un smartphone cu sistemul de operare Ssymbian s60v5 (am un Sony Ericsson Vivaz)?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Incearca tutorialul acesta. Sterge, pentru test, un program care chiar nu-ti trebuie, sa vezi daca instructiunile sunt corecte.
https://www.youtube.com/watch?v=ApOxnTF69ps

| explică (pentru dannyel86):

L-am vazut deja. In acest video se prezinta modul "normal" prin care se pot sterge aplicatii instalate de utilizatori. Eu as vrea sa stiu cum se pot sterge aplicatiile preinstalate (care vin odata cu telefonul). Mentionez ca prin modul prezentat in video nu se pot sterge aceste aplicatii.

| a răspuns (pentru S3BY91):

Am inteles. Prezentarea face referire la softurile instalate de tine care pot fi scoase din sistem. Ma gandeam ca procedura e aceeasi si pentru cele preinstalate. Ma voi documenta. Daca aflu noutati, te anunt!

| a răspuns (pentru S3BY91):

Actiunea de modificare si manipulare a sistemului de operare se numeste "root" sau "rootare". Daca scrii pe Google "root Symbian" sau "root + model de telefon", gasesti instructiuni cum sa intri in submeniul sistemului si cum sa dezactivezi certificatele de siguranta care nu permit schimbarea anumitor setari din dispozitiv. In tutoriale apar diferite aplicatii care sa te ajute sa faci asta (depinzi de ele), dar trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:
1. daca ai garantie pe telefon, aceasta se pierde daca modifici sistemul de operare.
2. in principiu, n-ar trebui sa afecteze telefonul, daca urmezi exact instructiunile, dar trebuie sa-ti asumi si eventualele erori, care se repara prin resoftare. Daca nu exista versiunea disponibila pe internet, este nevoie sa apelezi la service, contra cost (si nu stiu daca merita), pentru a repune sistemul functional de la producator.
Documenteaza-te foarte bine asupra ce vrei sa faci si lucreaza cu cap, ca sa fie bine! happy