| Hellboy96 a întrebat:

Salut! De curand am găsit un telefon pe care credeam ca il pierdusem dar i-a "murit" bateria între timp.
Adica degeaba il bag la incarcat pentru ca nu da niciun semn că ar funcționa.
Am cautat pe google si pe Youtube si am vazut metoda cu înghețarea bateriei dar nu am încredere în asta. Am mai văzut o metodă cu o baterie de 9V pe care mai multi au folosit-o.

Deci întrebarile mele ar fi:
-Sa încerc metoda cu bateria de 9V?
-Cat costa o baterie de 9V?
-Care sunt șansele sa mearga după aceea?

Mulțumesc anticipat, dau funda

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sa mergi la un magazin care comercializeaza baterii pentru telefoane. Cu bateria veche. Costa in jur de 40 de lei, functie de telefon. Ca nu spui ce telefon este.

| gelu1970 a răspuns:

Răspunsul corect e: baterie nouă.

| Bizon95 a răspuns:

1. NU
2. 5 lei https://www.emag.ro/......terie+9v/c
3. zero

trebuie sa intelegi un lucru absolut simplu: o baterie de laptop e formata din 3-5 elementi care sunt legati in serie ca sa genereze 3-5V... daca bagi fortat curent extern in baterie tot ce poti sa fac e sa arzi circuitul intern al bateriei, ca in elementi nu poti baga curent daca unul singur e complet dus si nu mai face nici un fel de conductivitate electrica (lucru foarte probabil la o baterie complet moarta)

deci, ca sa faci ceva ar trebui sa bagi curent separat in fiecare element (care implica demontarea bateriei prin rupere, toate sunt lipite)

poate solutia cu inghetat-ul sa mearga, dar eu nu as avea curaj sa o bag in telefon, direct, ci ar trebui sa ai incarcator separat (care incarca numai bateria) si aparat de masura sa vezi ca bateria a luat curent

insa cauta modelul tau de telefon urmat de "baterie" pe eMAG, sunt sanse sa gasesti, iar daca bateria e demontabila (telefonul e asa de vechi) sa te coste un 30-70lei

| Ineys a răspuns:

De ce nu i schimbi pur și simplu bateria? Nu e așa scumpa mai ales dacă telefonul e vechi. Daca intenționezi sa l folosești eu cred ca merita 50 60 de lei pe o baterie.

| Alexandrionelu a răspuns:

Înainte de orice, încearcă sa lași telefonul la încărcat peste noapte, chiar dacă nu încarcă. S-ar putea ca dimineața sa ai o surpriza plăcută.