| Csm_Cosmyn_1999 a întrebat:

Salut, dețin un Samsung Galaxy S7 EDGE pe care l-am băgat în apa (chiuveta). După 30 de minute el s-a stins dar el încă funcționează (dar ecranul este negru). Stiti cumva de ce s-a întâmplat asa? Știu ca ele sunt rezistente la apă. Telefonul încarcă, primesc notificări, suna, dar ecranul este negru. Ofer fundă, mersii.

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Nu te baza niciodată pe protecțiile telefoanelor, chiar dacă plătești o astfel de siguranță care face telefonul mai scump cu 300-500 de lei sau chiar mai mult.
Sigur nu mai ai garanție la el. Dar posibil să îți pună acea protecție doar un service autorizat Samsung. Și nici așa nu garantez că vei avea 100% protecție. Cât costă reparația cu aproximație, vei afla dacă suni la Samsung Romania.
Se vor pierde toate datele din el. Dacă vrei ca service-ul să le recupereze, te va costa poate mai mult decât prețul display-ului.

6 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Telefonul este acoperit doar daca ploua pe el, nu daca-l bagi tu in chiuveta sa-l tii 30 minute, cum ai facut.
Din pacte, nici o garantie nu acopera acest lucru.
Displayul i-a fost ars si trebuie schimbat.

| Csm_Cosmyn_1999 explică (pentru Annastassia):

L-am băgat cred ca 30 secunde în apa, apoi l-am scos și a durat 30 min apoi a murit laughing

| Annastassia a răspuns (pentru Csm_Cosmyn_1999):

Adica, ai facut experinte cu propriul telefon.
Pacat ca nu ai citit instructiunile de folosire si conditiile de garantie... ca poate nu te aruncai cu capul inainte, sa-l pui la "fiert".

Bula
| Bula a răspuns:

Putine telefoane "rezistente la apa" rezista intr-adevar.
Daca este in garantie, du-l inapoi la reparat, ompreuna ca Manualul Utilizatorului si specificatiile primite, in care scrie exact cum rezista la apa.

Sincer sa fiu, eu am intalnit in comert doar un brand a caror telefoane chiar rezista la cadere si la apa.
Un telefon de-a lor a cazut intr-o cuva de mortar si abia a doua zi a fost gasita. Dupa ce a fost spalat (la robinet), telefonul a functionat fara probleme. La fel, a cazut de mai multe ori de la inaltime de peste 1m, tot nu a patit nimic.

| sierra1 a răspuns:

"S7 EDGE pe care l-am băgat în apa (chiuveta). După 30 de minute el s-a stins... Stiti cumva de ce s-a întâmplat asa?"

e clar, a intrat la apă.
PS - păstrează funda, schimbă ecranul

| Digikey a răspuns:

Garantia nu acopera patrunderea de lichide. IP68 este mai mult marketing.Rezista la cativa stropi de ploaie asta e clar. Poate chinezul ala de 11 ani care a asamblat telefonul tau nu a pus lipici la un colt.