| Bisbiavatar12 a întrebat:

Notele conteaza ca sa faci bani in viata, sau sa ai o viata de succes ca sa spun asa?
Argumentat! Dau funda

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu conteaza. Insa conteaza sa inveti foarte foarte bine tit ce se preda la scoala, la absolut toate materiile. Va fi averea ta personala pe care nu ti-o poate lua nimeni si iti va asigura succesul indiferent ce s-ar intampla. Daca nu poti invata foarte bine, poti avea succes daca ai un talent special sau o idee de geniu (puțini oameni au, dar nu e imposibil). Mai poti avea succes prin noroc, intamplator, dar asta nu prea tine, il pierzi la un moment dat si nu mai ai nici o sansa

| Adry05 a răspuns:

De la liceu, nu. Bacul eventual.

| RoCkKiD a răspuns:

In Romania, nu.

Sistemul de notare din Roamnia nu evalueaza cat stie un elev ci evalueaza cat a reusit un elev sa memoreze pana la ora testului. E o diferenta intre a avea niste informatii si a fi in stare sa le aplici. In plus este dovedit ca daca iti conditionezi memoria sa retina ceva pentru o anumita data (data tezei/examenului) se va sterge automat dupa.

E posibil ca daca obti doar note mici sa ai anumite probleme (sa nu intri la un anumit liceu/facultate) dar cu niste note mici spre medii ar trebui sa fii ok si sa ai tot succesul din lume.

Sa nu crezi ca ce am zis mai sus, este un motiv sa nu inveti pentru ca o sa te descurci, din contra. Trebuie sa faci tot ce poti sa inveti cat mai multe dar sa faci asta in domeniile care te pasioneaza sau care iti trezesc interesul.

Daca nu iti place matematica citeste, cat mai mult orice iti place. Daca nu iti place chimia nu trebuie sa stii cum se transforma compusii dupa o reactie dar trebuie sa fii in stare sa calculezi concentratia de acid acitic din apa ca sa iti pui muraturile. Daca nu iti place fizica nu invata formulele dar incearca sa intelegi niste chestii de baza de termodinamica/optica/mecaninca/electricitate..iti vor fi de folos in viata. Invata niste chestii de baza despre economie, politica sunt chestii vitale care din pacate nu prea se predau in scoli cum trebuie. Si cel mai important, invata chestii care sa te faca un om mai bun, vei realiza la un moment dat ca tot ce ramne la finalul vietii sunt relatiile pe care ai reusit sa le construiesti cu ceilalti "relevanti si semnificativi".

Nu trebuie sa inveti neaparat din carti, exista o multime de siteuri si canale de Youtube unde te invata toate chestiile astea intr-un mod interesant, animat si cel mai important pe gratis.

Invatatul e important, cu cat vei cunoaste mai multe cu atat perspectiva asupra vietii se va schimba.

Spor!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu conteaza chiar deloc.
Banii nu se fac din diplome, decat daca le tiparesti "pe naspa", pentru altii.
Munca, investitiile si riscurile aduc bani.
Sunt intr-adevar posturi bine platite, accesibile doar celor cu rezultate foarte bune la invatatura, insa banii vin tot de pe urma muncii.

| Sn4k3 a răspuns:

Te pot ajuta sa intri la un liceu/o facultate buna, poate sa ajungi la unele concursuri, dar in rest nu. Trebuie doar sa fii destept/inteligent si sa ai diplome care sa iti ateste cunostiintele, dar asta depinde si de ce vrei sa faci.

| johnnny123 a răspuns:

Imaginează-ți viața ca pe o partidă de pescuit. Niciunui pescar nu-i este garantat că va prinde pește, indiferent cât de pregătit sau nepregătit este.

Dar pescarii care au undițe bune, momeală bună și cunosc perioadele, locurile și condițiile meteo optime pentru pescuit au șanse mai bune să prindă pește decât cei care vin complet nepregătiți.

Educația, notele bune și în general o anumită disciplină a minții și a muncii (care se formează din școală) îți îmbunătățesc șansele de a face ceva în viață, așa cum echipamentul, cunoașterea bălții și momeala corespunzătoare îmbunătățesc șansele unui pescar de a prinde.

Depinde de tine dacă vrei să pescuiești în râul vieții cu o lansetă de ultimă generație sau cu un băț cu o sfoară în capăt.

| andreieftenie42 a răspuns (pentru johnnny123):

Foarte frumoase raspunsurile si legate de stiinta si legate de "succesul in viata" si de tot, ai o gandire critica foarte buna, deci come on sunt eu ilogic sau mi se pare, un om ca sa reuseasca in viata are nevoie de 1.munca lui 2.mediu in care s-a nascut, 3. familia, 4.genetica, 5. evenimentele, 6 chestiuni de sanse, nu conreaza doar "mediul si genetica" trebuie sa depui si efort dar nici "depinde numai de tine" ca daca te nasti in Africa n-ai sanse in viata, deci dvstra ce spuneti nu e un proces mai complex? decat "depinde doar de gena si de mediu" sau "depinde doar de tine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La liceu nu prea conteaza, dar asta nu inseamna sa nu inveti.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| VICTORTPURO a răspuns:

Conteaza mai mult faptul ca sa te duca capul sa faci ceva, multe materii care le inveti in scoala nu o sa iti fie de folos cam cu nimic, la fel si notele, ele doar te ajuta sa intri la o facultate sa obtii o bursa si altceva ce se axeaza pe note, in viata practica este cea mai importanta ci nu teoria, probabil te-ai confruntat de multe ori cu ideea cand inveti ceva teoretic si ti se pare greu, dar cand incerci in real sa o faci depistezi ca de fapt este mai usor in practica decat in teorie, daca vrei exemple concrete, Steve Jobs, Bill Gates acesti oameni au parasit scoala si au ajuns oameni bogati si renumiti pentru intelectul si ideile geniale generate, dupa cum am spus trebuie sa ai cap pe umeri si sa faci ceva ce iti place si din care sa storci bani.

| Alexandru_Achim_1985 a răspuns:

Nu, notele nu conteaza. Cei mai de succes oameni din lume si cei mai bogati nici nu au bacul luat. Trebuie sa fii destept si sa stii cum sa manipulezi lumea ca sa ajungi. Mai pe scurt poti sa fii prost dar destept

| johnnny123 a răspuns (pentru Alexandru_Achim_1985):

Faptul că Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Steve Jobs au renunțat la facultate nu înseamnă că renunțatul la facultate (sau la liceu) va funcționa pentru oricine altcineva.

Oamenii ăia au renunțat la facultate pentru că aveau deja cunoștințe, planuri și viziuni prea mari pentru a pierde vremea cu facultatea.

Cu alte cuvinte, nu au renunțat la facultate pentru că le era lene să învețe și o găseau prea dificilă, ci au renunțat la facultate pentru că nu le mai oferea nici o provocare și îi ținea din treburi mai importante.

Dar oamenii ăștia sunt extrem de rari (de aia sunt și atât de celebri), deci ar fi complet greșit să tragi concluzia că renunțarea la studii îți oferă un avantaj.