| Flavianadx a întrebat:

Vi se intampla sa vina noaptea si sa simtiti o insatisfactie ca ati pierdut ziua, ca n-ati facut ce e important? Care activitati le considerati o pierdere de timp si care nu? Daca stai sa analizezi mai bine ce faci, nu aproape tot e o pierdere de timp?

12 răspunsuri:
| Lucian4 a răspuns:

Daca nu faci ceva constructiv pentru dezvoltarea ta personala se zice ca e o pierdere de timp. Fiecare persoana decide pentru ea insasi ce e important si prioritar si ce nu, si pierde timpul cum vrea. Oricum e ireversibil.
Nici cea mai mare companie de asigurari din lume nu poate sa-ti asigure timpul pierdut

| RAY a răspuns:

Daca vorbim in spirit nihilist nimic nu are nici un sens,scop doar ca inventam scopuri,sensuri ca sa scapam de absurdul existentei,ce consider eu pierdere de timp, statul mult pe calculatir pe retele de socializare in schimb vezi un documentar,mediteaza,invata o limba straina,citeste,sunt lucruri folositoare pe internet,inveti cum sa te dezvolti, comunicarea se face real nu prin taste,resmenarea e un cancer si delasarea,lenea e mare cucoana dar repet totul e absurd, ori ca existi ori ca nu e acelasi absurd, sa ne bucuram de viata in mod hedoist sa ne imbatam,sa facem sex, sa consumam droguri si sa uitam de absurd, asta fac majoritatea, munca, acasa, cumparaturi si da o vacanta pe an

| Ineys a răspuns:

Daca te gandesti ca odata si-odata mori, totul e o pierdere de timp. Poti sa alegi sa nu faci nimic toata viata, doar sa traiesti de pe-o zi pe alta sau totusi sa faci si altceva in viata asta.
Acum depinde ce este important pentru fiecare. Poate pentru un pusti de 15 ani important e sa se joace la PC si daca nu se joaca o zi se simte deprimat ca nu si-a facut nu stiu ce task-uri pe un joc si a pierdut nu stiu ce recompense.

Poate pentru tine important e sa iti termini sarcinile la job dintr-o zi si sa nu ramana pe ziua de maine, etc.


Eu simt ca "pierd" ziua atunci cand fac ceva ce nu imi place, sau fac lucrurile care imi plac foarte putin in acea zi spre exemplu si aici depinde. Cant si desenez si daca nu fac asta intr-o zi, chiar ma simt putin deprimat la sfarsit, dar mai mult pentru ca ma gandesc ca in loc sa progresez in ziua aia am ramas la acelasi nivel. Chiar daca e vorba de un progres infim.


Personal consider pierdere de timp acele activitati din care nu inveti nimic nou si care nu-ti aduc satisfactie, dar uneori trebuie sa mai si pierzi timpul.

| Werrich a răspuns:

Exact! Unii trăiesc, alții doar există! Sa ascultam la maxim melodia "Trista duminică"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,mi se intampla dar asta e gandire negativa. Gandesti prea negativ, nu e bine. E o pierdere de timp sa vorbesti cu un natarau de exemplu sau cu un om de nimic. Nu e pierdere de timp cand vorbesti cu un prieten sau cand muncesti sau un hobby, o calatorie.

| Dana2103 a răspuns:

De multe ori

| Pantagruel a răspuns:

Filosofie la pranz. Pass.

Dar, da. Uneori simt asta seara.
Daca stai sa analizezi mai bine, tot zbuciumul tau in 100 de ani de azi inainte nu va mai conta.
Atomii din care esti creata se vor intoarce in natura, fara constiinta, fara a sti ca au format cumulativ o persoana, tu.

Atunci, la ce bun sa mai faci o facultate? Sa incerci, sa visezi, sa faci lucruri daca in cele din urma toti vom ajunge inapoi de unde am plecat? Si mai important, cum acesti atomi, creati in cuptoarele stelelor, de-a lungul miliardelor de ani, aruncati cu viteze inimaginabile spre Terra, intalnindu-se toti in ceea ce esti tu astazi, au dezvoltat constiinta?

Cum ziceam, pass.

| Unknownzgw a răspuns (pentru Pantagruel):

"Daca stai sa analizezi mai bine, tot zbuciumul tau in 100 de ani de azi inainte nu va mai conta. "
Dacă gândea şi Nikola Tesla, Leonardo Da Vinci, Louis Pasteur, Joseph Lister, Rudolf Virchow, Giovanni Battista Morgagni, Ludwig Wittgenstein, Werner Heisenberg şi mulţi alţii nu am fi ajuns niciodată să avem ce avem astăzi, să fim ce suntem astăzi, mulţi dintre noi nici măcar nu ne mai permiteam luxul de a "analiza ceva mai bine", dacă nu eram burghezi.

| Pantagruel a răspuns (pentru Unknownzgw):

Majoritatea nu este precum cei pe care i-ai enumerat, dar, chiar si ei s-au intrebat macar o data in viata acest lucru. Si atunci intervine marea intrebare: De ce? Totul este mult mai complex decat raspunsul tau si dincolo de oameni. Insasi "samanta vietii" programeaza in ADN ul fiintelor si transmite bagajul genetic cel mai faborabil de la individ la individ. Si in acel bagaj evolutiv se afla si comanda de a ignora pentru moment faptul ca suntem muritori si sa inflorim.

| NuCitescNotificari a răspuns (pentru Pantagruel):

''Dar, da. Uneori simt asta seara.''
Asa e cand tai frunza la caini zilnic.

| Unknownzgw a răspuns (pentru Pantagruel):

Exact, nu este majoritatea aşa, dar nu ai cum să educi pe cineva în sensul ăsta pentru că nici nu pot deveni aşa dacă le sunt tăiate aripile din faşă.
De întrebat s-au întrebat cu siguranţă, doar că nu s-au lăsat conduşi prea mult de ideea asta.
Ţin să te contrazic, ADN-ul nu conţine bagajul genetic "favorabil" de la individ la individ, conţine de multe ori "greşeli", sămânţa vieţii nu tinde deloc spre perfecţiune.
Mi se pare că ai impresia că dacă ai accepta că eşti muritor ar însemna să accepţi că asta implică neapărat renunţare, inacţiune.

| Pantagruel a răspuns (pentru Unknownzgw):

"Ţin să te contrazic, ADN-ul nu conţine bagajul genetic "favorabil" de la individ la individ, conţine de multe ori "greşeli", sămânţa vieţii nu tinde deloc spre perfecţiune."

Tu practic contrazici munca de o viata a lui Charles Darwin, Johann Gregor Mendel (parintele geneticii apropo), Hugo de Vries etc.
Faptul ca tu ai ochi acum, este o mutatie in ADN ul tau. Ea s-a petrecut aleatoriu acum cateva milioane de ani dar a fost transmisa mai departe, fiindu-ti favorabila. Acele greseli de care spui tu nu sunt majoritare, nu vezi prea des un copil cu picioare in loc de maini, sau fara urechi.
Daca nu tinde spre perfectiune, atunci cum ai caracteriza un proces care selectiv iti atribuie cele mai bune caracteristici in scopul supravietuirii?

Întrebări similare